3 op Reis

Dizin

Ski-jack dicht, zonnebril op en dan keihard de pistes af. Je denkt misschien niet meteen aan Iran, maar dit land is zeker een goede wintersportbestemming. Je vindt er namelijk zestien skigebieden. Het bekendste skigebied is Dizin, dichtbij Teheran . Het is hier lekker rustig, dus je hoeft niet bang te zijn om tegen mensen aan te skiën. En skipassen zijn hier ook goedkoper dan in Oostenrijk of Zwitserland. De meeste Iraniërs komen eigenlijk vooral voor het terras, dat ook hartstikke gezellig is.
Eten
Wintersport maakt hongerig! Daarom kan je lekker bijkomen in de restaurants aan de voet van de piste. Kebab in de sneeuw, het is weer eens wat anders! Je kan trouwens ook pizza bestellen. Eten doe je in de hotels. Bijvoorbeeld in Dizin Hotel of Gajereh Hotel. Ben je al vroeg klaar op de piste? In ongeveer twee uur ben je terug in de grote stad.
Après-skiën doen ze niet echt in Iran, maar de mensen zijn heel gastvrij. Het kan dus zomaar voorkomen dat je bij iemand thuis wordt uitgenodigd, net zoals Floortje. 
Vervoer
Skiën, snowboarden en glijden; het vervoer op de piste is zo moeilijk niet. En om er te komen, is het het beste om de bus te pakken. Binnen twee uur ben je terug in het stadscentrum en sta je weer in de volle zon.
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, september & oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Iraanse Rial
Taal: Perzisch
dizin.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.