Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Comomeer

Het Comomeer staat bekend als een plek voor de rijken van Italië. Je kunt hier in luxueuze restaurants eten, shoppen tot je erbij neervalt en van de geweldige natuur genieten. Deze bestemming is echter ook voor de avontuurlijke reiziger een heerlijke bestemming.
Zo is het zeker een aanrader om hier door de nabijgelegen bergen te mountainbiken, te windsurfen op het meer of gewoon lekker een bootje huren en het meer opgaan. Niet geïnteresseerd in iets actiefs? Plof dan gewoon lekker neer op de stranden aan het meer.
Heb je ook nog interesse om iets cultureler bezig te zijn? Bezoek dan de eeuwenoude kerk Basilica di Sant’ Abbondio. Vanaf hier kun je vervolgens je weg vinden naar de goedkope outlet La Tessitura.
Eten
Houd in Italië het fietsen even voor wat het is en schuif aan bij Gelateria Ceccato, Momi of Osteria Angolo del Silenzio voor een typisch Italiaans tussendoortje, oftewel een frisse salade met als afsluiter een stracciatella.
Trek in pasta? Zoek dan Ristorante La Punta op. Boek wel van tevoren want het restaurant is vaak afgeladen in de zomer. La Punta vol? Ristorante Sociale en Trattoria Dei Combattenti staan samen op een goede tweede plaats.

De feesten rondom het Comomeer zijn niet moeilijk te vinden. Wat wij echter nog veel meer aanraden is om lekker een Osteria del Gallo bij de plaatselijke slijterij te halen en ergens op een strand neer te ploffen met je vrienden. 
Vervoer
Vlieg naar Milaan en neem vervolgens de trein richting het Comomeer. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
comomeer.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.