Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Chengdu

Chengdu, een snelgroeiende stad met 11 miljoen inwoners. Om al deze mensen een plekje te kunnen geven, worden de oude houten huisjes vervangen door enorme wolkenkrabbers. En toch is het een stad met charme. Bruisende markten waar allerlei vreemde waar wordt verkocht, een stadspark waar je veel meer kan doen dan alleen maar ontspannen en natuurlijk het Panda Breeding centre.
Ook vind je niet ver van de stad het reservaat Fengtongzhai Giant Panda Reserve en het natuurreservaat Wolong. In deze bamboebossen leven de allerlaatste wilde panda's. Iets wat wij bij 3 op Reis heel leuk vonden was het peoples park midden in Chengdu. Een geweldig park, speciaal gemaakt voor het volk. 
Dichtbij Chengdu ligt Leshan waar het grootste Boeddhabeeld ter wereld staat. Chengdu staat verder bol met prachtige tempels, kloosters en zelfs volledige historische dorpjes. Dit in combinatie met de panda's maakt Chengdu onverwacht tot een prachtige, niet voor de hand liggende bestemming.
Eten
Chengdu ligt in de provincie Sichuan. Deze regio staat niet alleen bekend om zijn vele rivieren en rijke cultuur maar ook om zijn pittige hotpot keuken! Deze klassieke gerechten eet je het lekkerst bij Weidao Jianghu en Baguo Buyi. Vooral de laatste vonden wij geweldig! 
Ben je niet aan het backpacken en heb je wat meer te besteden? Gingko en Celestial Court zijn twee luxere restaurants. Ook hier kan je de typerende Sichuan gerechten eten. Even helemaal klaar met pittige rijstgerechten? Dan eet je bij Grandma’s Kitchen een lekker biefstukje of een vegetarische maal bij Café Paname.
In Bar Street struikel je over de leuke barretjes, dat moet natuurlijk ook wel met zo’n straatnaam!  Voor de vetste technobeats moet je bij MGM zijn.  De echte R&B liefhebbers doen een dansje in Babi 1 en voor allerlei lekkere nummertjes schud je de heupen los bij Club 88.
Vervoer
Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Chengdu. De bus, metro en pedicab brengen je overal waar je maar heen wilt. Echte waaghalzen kunnen zelf een auto of een scooter huren maar bedenk wel dat het verkeer een stuk gevaarlijker is dan in Nederland.
Je hebt een retourticket van Amsterdam naar Chengdu  voor € 980,-. De vliegreis duurt zo’n veertien uur.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
chengdu.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.