3 op Reis

Charleston

Charleston was vroeger een belangrijke handelsstad. Dat kwam door haar ligging aan de Atlantische Oceaan. In de haven van Charleston kwam in 1860 een meerderheid van de Afrikaanse slaven binnen. Zo’n 200 jaar lang bloeide de stad op door de slaveneconomie. Tien procent van de knechten bleef in South Carolina. Een deel daarvan werkte in dienst bij witte families. 
De andere groep slaven verbleef op plantages rondom Charleston. Op Boone Hall Plantation produceerden zo’n 85 man rijst en katoen. Ook bakstenen werden in miljoenen aantallen gemaakt. Wil je de plantage met eigen ogen bekijken? Dat kan! Dagelijks worden hier namelijk indrukwekkende rondleidingen gegeven. En oh ja, filmliefhebbers opgelet: The Notebook is hier opgenomen.
Staat Charleston op je bucketlist? Kijk dan niet raar op van de vele stenen ananassen die je zal tegenkomen. In de koloniale tijd namen zeilers deze na afloop van hun reis namelijk mee naar huis. Waarom? Om vrienden en buren te laten weten dat ze veilig waren thuisgekomen. Iedereen was die avond dan meteen uitgenodigd om naar de avonturen van de zeeman te komen luisteren. Niet voor niks wordt Charleston al jaren gezien als de meest gastvrije stad van de VS. Kortom: die ananassen ga je in Charleston sowieso spotten. 
Eten
Aangezien Charleston een havenstad is, vind je hier vele vismarkten en -restaurants. De lokale inwoners starten hun dag hier niet met spek en ei, maar met shrimps and grits (oftewel garnalen en maisgriesmeel). Een keer wat anders… 
Vervoer
Een retourticket Amsterdam - Charleston heb je vanaf 650 euro. Een directe vlucht is er niet, maar met één tussenstop ben je zo’n 12 uur onderweg. Vanaf het vliegveld rijd je met de taxi in 20 minuten naar het centrum. Per bus is ook een optie. Zo’n ritje duurt ongeveer 50 minuten.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
Geraldines hele roadtrip door Amerika zien? Klik  hier!
charleston

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.