3 op Reis

Chamonix

Het Franse dorp Chamonix telt 10.000 inwoners en ligt op meer dan 1000 meter hoogte. Op het eerste gezicht een schattig bergdorp, maar niets is minder waar! Dit is dé plek waar skiërs, snowboarders en klimmers tot het uiterste gaan.
Los van het wintersportseizoen zijn er ook in de zomer genoeg diehard avonturiers die op alle mogelijke manieren genieten van het ruige berglandschap. Zo kun je hier mountainbiken, hiken of met een hangglider van een berg afzweven. 
Chamonix is ook bekend vanwege de kabelbaan naar de top van de Aigulle du Midi. Zowel in de zomer als winter brengt deze kabelbaan je naar boven, waarna je op alle mogelijk denkbare manieren af kan dwalen. Ook kan je met een volgende kabelbaan je weg vervolgen over het het Mont Blancmassief.
Eten
In Chamonix kun je heerlijk genieten van de Franse keuken in Le Bistrot. Voor een lekker broodje kun je goed terecht in Mojo’s Sandwich bar. La Cantina is de perfecte plek om een klein hapje te eten en vervolgens te wachten tot hier het feest losbarst.
In Chamonix hoef je je in de avond zeker niet te vervelen. Er zijn tientallen après-ski barretjes waar je helemaal uit je dak kunt gaan. De No Escape en Le Choucas mag je dan zeker niet missen. Wij bezochten een van de micro bierbrouwerijen. In Chamonix is het namelijk gebruikelijk om zelf bier te brouwen van gletsjerwater. Dus heb je ook zin in zo’n lekker fris ijskoud biertje? Ga dan langs bij de Micro Brasserie.
Vervoer
Genève is goed te bereiken met de hogesnelheidstrein. Dit is snel, makkelijk en je komt uitgerust aan. Vanaf Amsterdam ben je ongeveer 7 uur onderweg. Per vliegtuig bereik je Genève in twee uur. Van Genève naar Chamonix is het zo’n 80 kilometer en deze reis duurt per trein ongeveer 3,5 uur. Ook kun je een snellere trein instappen die je er twee uur over doet. Helaas mis je bij deze laatste optie de adembenemende uitzichten, aangezien je dan door het binnenland reist.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
Chamonix

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.