3 op Reis

Cape Cod

De gemiddelde Amerikaan heeft tien vakantiedagen per jaar. Omdat je die kostbare dagen niet wilt verspillen met onderweg zijn en reizen houden de meeste Amerikanen het dan ook bij vakantievieren in eigen land. Het schiereiland Cape Cod in de Amerikaanse staat Massachusetts is een van die geliefde bestemmingen onder Amerikanen.
Sinds de familie Kennedy hier in de jaren ’20 van de vorige eeuw een aantal bescheiden optrekjes kocht, is het eiland niet meer weg te denken uit de reisbladen. Zon, zee, strand en een Europese cultuur maakt Cape Cod niet alleen tot een perfecte bestemming voor de drukke kantoormedewerker. Al met al is het dan ook een zeer fijne bestemming.
Leg je handdoek daarom vooral neer op een van de uitgestrekte stranden van Cape Cod. Dompel je 's avonds onder in het energieke Princetown en huur de volgende dag een zeilboot zodat je het water kan verkennen. Hier kan je overigens ook walvissen spotten; al is het wel handig om dan met een gids te gaan. Check 's avonds ook vooral een van de drive-in bioscopen op het eiland.
Eten
Een van de specialiteiten op Cape Cod is verse kreeft. Een van de restaurants waar je hiervan kan genieten is vindt is Heart ‘n Kettle, maar ook in Captain Scott's Seafood Restaurant en Mattakeese Wharf Restaurant zijn goede visgerechten te vinden.
Mocht je het over een andere boeg willen gooien, dan ben je bij Sand Dollar Bar & Grill in de stad Dennis aan het goede adres. Een andere aanrader die je eigenlijk niet mag missen, is het Barnstable Restaurant and Tavern in dezelfde plaats.
Het uitgaansleven op Cape Cod is niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig is een bruisend nachtleven dan ook niet waar de gemiddelde reiziger op Cape Cod naar op zoek is. Overdag zon, zee en strand en ‘s avonds hangen aan de bar is meer het plaatje waar vakantiegangers hier naar op zoek zijn. Barretjes zijn er dan ook genoeg op Cape Cod. Neem bijvoorbeeld de Lookout Tavern, dat zoals de naam al doet vermoeden uitkijkt over zee.
Vervoer
Om Cape Cod te bereiken, kan je het beste vliegen naar Boston. Vanuit daar is het nog één uur rijden naar Cape Cod. De auto is de snelste manier om het eiland te verkennen. Een van de mooiste routes om met de auto te volgen is Route 6A, die langs pittoreske huizen en winkels loopt. Er is wel een trein op het eiland, maar die is hier en daar wat gebrekkig.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
cape-cod.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.