Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Cairns

Cairns, de backpackers hemel! Dit is de hoofdstad van Queensland en met een ruim uur ben je of in de jungle of op het great barrier reef! Het mooie dorpje Port Douglas is een must om te bezoeken, vooral als je dus aan het backpacken bent.
Het Great Barrier Reef is leuk voor duikers en voor mensen die alleen kunnen snorkelen. Vissen, haaien, koraal, naja genoeg te zien! Je voelt je pas een echte krijger wanneer je met speer en gids door het mangrovebos op jacht gaat naar krabben!
Heb je een auto? Ga dan een stukje rijden over de Captain Cook Highway met prachtige uitzichten!
En werk je graag met dieren en wil je naar Australië? Meld je dan aan als vrijwilliger bij The Wildlife Habitat in Port Douglas! Naja je hoort het al, Cairns is een heerlijk avonturlijke bestemming!
Eten
Voor een grote, lekkere maaltijd voor niet al te veel geld eet je bij Barassi’s Bistro of bij Cactus Jacks. Een Koreaans hapje eet je bij Corea Corea en voor een lekkere Thaise curry ga je naar Curry Blue. En voor pizza’s met een fantastisch uitzicht ga je naar Bellavista at the Marina. Heb je je juist verheugd om je tanden te zetten in een lekker stukje krokodil of kangoeroe? Dan eet je bij Dundees On The Waterfront! Je toetje eet je bij Baskin Robbins 31 Icecream!
Bij Bang Espresso haal je de lekkerste koffie en staat een team van barista’s te knutselen om hem er ook nog eens mooi uit te laten zien. Trek in een wijntje? Blue Mango Café serveert de aller beste! Gewoon chillen met een lekker biertje kan natuurlijk ook en wel bij 12 Bar Blue.
De beste dag om lekker in de kroeg te hangen? Zondag! Dan hebben veel kroegen een ‘sunday session’ waar de drank goedkoper is of ze er twee voor de prijs van één weggeven. Dansjes doe je in de Pier Bar en genieten van de beste hiphop beats kan in Tropos Nightclub. Maak echter vriendjes met backpackers die er al een tijdje zijn, er zijn zoveel toffe plekjes in Cairns! Het zou zonde zijn om het wiel zelf uit te gaan vinden.
Vervoer
Australië is het leukst als je een auto huurt waarmee je flink kan rondtrekken. Je bent dan geheel vrij om te gaan en staan waar je wilt en alle dingen te bezoeken, die soms niet met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Omdat Cairns het backpackers walhalla is, is er een grote kans dat je kan car poolen.
Een retourticket vanaf Amsterdam naar Cairns kost je zo’n €1200,- en om er te komen mag je rustig een hele dag uittrekken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Wisselend
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Australische Dollar
Taal: Engels
cairns.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.