3 op Reis

Boekarest

Boekarest is een stad die al vele honderden jaren bestaat. Dit zie je dan ook terug in het straatbeeld, veel historische gebouwen kenmerken de stad. Deze stad werd in de jaren ’30 het Parijs van het Oosten genoemd. In Boekarest voel je ook nog steeds een beetje de communistische sfeer, die jarenlang aanwezig was achter het IJzeren Gordijn. Desalniettemin is de stad een heerlijke bestemming, zo heeft de stadskern zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een modern uitgaanscentrum.
In Boekarest kan je het grootste gebouw van Europa vinden, het Parlementspaleis. Na het Pentagon is dit zelfs het grootste gebouw ter wereld. Een speciale 3 op Reis-tip: in de zomer met een picknickmand aan de rand van het Cișmigiumeer chillen. Een werkelijk magisch plekje in een drukke stad.
Ook gaaf:  een roadtrip doen door Roemenië . Lees hier of het wat voor je is. 
Eten
'Probably The Best Restaurant In Town' is een vegetarisch restaurant. Misschien is de naam niet helemaal waar, maar je kunt er in ieder geval wel een vega-maaltijd bestellen. De liefhebbers van de Roemeense keuken, oftewel de vleeseters zijn welkom in La Mama en Count Dracula Club bijvoorbeeld.
De rest kan aanschuiven bij Casa Veche, Red Lion, Bistro Vilacrosse en Trattoria Il Calcio. Voor een snelle en lekkere hap kan je terecht in Snack Attack.
Boekarest is een studentenstad en dat betekent: drank en gezelligheid! Loop langs Amsterdam Grand Cafe, Dubliner en White Horse en bestel een ijskoud pilsje. Andere aanraders zijn: Club A, Fire Club, Piranha Club en La Butoaie.
Vervoer
Je kan natuurlijk vliegen naar Boekarest. Maar je kan ook met de (milieuvriendelijkere) trein, bijvoorbeeld de Oriënt-Express. 
In de stad pak je de metro. Je kan een auto huren, maar de stad is zo druk dat dit geen aanrader is.
Ook gaaf: een roadtrip doen door Roemenië . Lees hier of het wat voor je is. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Leu
Taal: Roemeens
Geraldines hele roadtrip door Roemenië zien? Klik hier!
boekarest.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.