Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dé roadtrip door het waanzinnige Roemenië

08-04-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3838 keer bekeken
  •  
kasteel
Roemenië is de perfecte bestemming voor jouw volgende roadtrip! Een auto huur je hier namelijk voor een prikkie. En welke plekken je met deze bak vooral moet aantikken? Je leest ’t hier!  

 • Boekarest
  Van Boekarest naar Brașov: ongeveer 170 km, 2 uur
 • Brașov
  Van Brașov naar Bran: ongeveer 30 km, 40 minuten
 • Bran
  Van Bran naar Vidrarudam: ongeveer 130 km, 2 uur en 40 minuten
 • Vidrarudam
  Van Vidrarudam naar Ocna Sibiului: ongeveer 140 km, 3 uur
 • Ocna Sibiului
  Vanaf Ocna Sibiului naar Turda: ongeveer 140 km, 2 uur
 • Turda
  Van Turda naar Cluj-Napoca, ongeveer 60 km, 1 uur
 • Cluj-Napoca
  Tip: op een uur rijden van Turda ligt het grootste muziekfestival van het land, genaamd Electric Castle Festival. Geraldine bezocht ‘m vorig jaar en raadt ‘m jullie allemaal aan. Want dit is de perfecte afsluiter van een onvergetelijke roadtrip! 
Ger
Nieuwsgierig naar wat er allemaal te ontdekken valt tijdens deze roadtrip? Lees dan de leukste tips per bestemming hieronder! 
Boekarest
De hoofdstad van Roemenië werd in de jaren 30 ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. Onder andere vanwege haar mooie gebouwen zoals het Parlementspaleis. Om deze joekel kun je niet heen! Het paleis is namelijk het grootste gebouw van Europa: zo’n 350.000 m2. Ter vergelijking: dat zijn zo’n 70 voetbalvelden! 
parlement
Brașov
Voordat je Brașov binnenrijdt, kom je langs de plaats Râșnov. Hier vind je het historische fort Râșnov Citadel. Vanaf daar kun je verder rijden naar Libearty Bear Sanctuary Zarnesti . In dit natuurpark kun je wilde bruine beren spotten. Tel ze alle 70…
Bran
Het kasteel van Bran is het best bezochte kasteel van het land en daarom sowieso een stop waard! De legende gaat dat graaf Dracula hier heeft gewoond. Als toerist kun je dan ook niet om dit dorp heen! En zeg nou zelf, alleen al de buitenkant van het kasteel is een rit waard… 
kasteel
Vidrarudam
Tijdens jouw roadtrip mag een tocht over de 150 kilometer lange Transfăgărășan niet ontbreken. Deze weg is namelijk uitgeroepen tot de mooiste ter wereld! De route met talloze bochten loopt dwars door het Făgărașgebergte. Onderweg kom je een aantal spots tegen die je gezien móet hebben! Waaronder het mooie Bâleameer en de Vidrarudam. Bij deze dam kunnen waaghalzen bungeejumpen vanaf 166 meter hoogte! 
Meer
Ocna Sibiului
Zoek je verkoeling na een lange en bloedhete autorit? Zwem dan in de zoutmeren van Ocna Sibiului. Het water is hier zó zout, dat je kunt blijven drijven! 
Turda
Vanuit het zoutmeer kun je rijden naar een voormalige zoutmijn die is omgebouwd tot een ondergronds speelterrein! Deze plek, Salina Turda , is sowieso een van de meest bijzondere pretparken die je ooit gezien hebt! Kleed je warm aan, want de draaimolens vind je op 120 meter diepte! Spoiler: Je moet geen last hebben van claustrofobie… 
Cluj-Napoca
Voordat je afscheid neemt van Roemenië, kun je uit je plaat gaan op het grootste muziekfestival van het land: Electric Castle Festival . Overdag geniet je naast elektronische muziek ook van een prachtig uitzicht over de Transsylvanische Alpen. Mooier wordt het niet! 
route
Wil je meer van deze roadtrip zien? Bekijk dan Geraldines soortgelijke roadtrip door Roemenië!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.