Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Blue Mountains

Jamaica wordt Land of Wood and Water genoemd. Want met ongeveer 120 rivieren en watervallen. Heel veel papegaaien. En een enorm groen gebergte. Is Jamaica véél meer dan alleen de bakermat van de reggae!
Op een half uurtje rijden van Kingston liggen de Blue Mountains. Dit prachtige gebergte kun je het beste te voet verkennen. Er zijn namelijk speciale wandelpaden aangelegd. Waarbij je langs alle mooie plekken komt. Inclusief vette watervallen! Tijdens het wandelen heb je de ene keer een dik uitzicht. En de andere keer zie je vooral mist. Met een blauwe gloed. Vandaar ook de naam Blue Mountains. Blue Mountain Peak is met 2256 meter het hoogste punt van het eiland. Zeker de moeite waard. Maar je bent er wel even druk mee. Geen zin in? Holywell Park is een goed alternatief. 
Jamaica heeft de meeste kerkjes per vierkante meter ter wereld. Nienke’s tip: verlaat het eiland niet voordat je een kerkdienst hebt bezocht. De locals gaan daar helemaal los op livemuziek. Gegarandeerd een feestje!
Zoek je een slaapplek in de bergen? Dan kun je het beste in guest houses overnachten. Mount Edge is een dikke aanrader! Wakker worden doe je met de Blue Mountains koffie. Beroemd om de milde niet-bittere smaak. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek Silver Hill Coffee Factory. Of check de koffieplantages in Silver Hill en Mavis Bank. 
Blue Mountains is ook de plek waar vroeger de gevluchte slaven heen kwamen. Bekend als de Maroons. Er zijn nu nog drie communities op het eiland over. In het Maroon Museum in Charles Town vind je er alles over! En krijg je hoe dan ook een warme welkomstdans.
Wil je nu ook graag naar Jamaica? Wij hebben onze reis geregeld met Caribic Vacations. Jamaica op de Rastafari manier ontdekken? Ga voor het reisbureau Rappa Rasta Tours.
Eten
Als je in de Blue Mountains bent. Ga je niet ontkomen aan de Blue Mountains koffie. Eén van Jamaica’s belangrijkste exportproducten! In de bergen zitten overal koffietentjes langs de weg. Maar je betaalt wel dik voor die lekkere aroma smaak. De perfect gebrande koffie bij Blue Cafe is in ieder geval het proberen waard.
De meeste eetgelegenheden vind je in Irish Town. Of bij de plaatselijke guest houses. Je MOET bij het ETIS Cafe gegeten hebben! Bij goed weer heb je vanaf daar uitzicht over Kingston. Dichtbij zit het luxe resort en restaurant Strawberry Hill. In de richting van het natuurpark Holywell vind je het Gap Cafe Bed & Breakfast. Daar kun je sowieso terecht voor ontbijt of lunch. Voor een diner moet je even reserveren. Bij het guest house Mount Edge komt alles wat je op je bord krijgt rechtstreeks uit de tuin. Verder is Devaldo’s Bistro and Cafe een aanrader!
Vervoer
Om bij de Blue Mountains te komen. Moet je eerst naar de hoofdstad Kingston vliegen. Vanaf Amsterdam duurt dat 10,5 uur. Je hebt een retourtje vanaf ongeveer € 640,-. Vanaf Kingston kun je de bus naar het Blue Mountains National Park pakken. Wat duurder is de taxi. Of je huurt een auto en scheurt er zelf naartoe. Het gebergte kun je het beste te voet ontdekken.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: DTP, Hepatitis A
Valuta: Jamaicaanse dollar
Taal: Engels en Patois
blue-mountains.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.