3 op Reis

Beijing

Beijing! Met zijn 20 miljoen inwoners is Beijing een immense stad. De stad is echter niet het economische centrum van het land, die eer is toebedeeld aan Shanghai en Hong Kong. Beijing wordt vooral gezien als het bestuurlijke centrum van China omdat de regering hier zetelt.
Maar als reiziger kom je natuurlijk niet om de regeringsgebouwen te zien maar om cultuur te proeven en laat Beijing daar nou net heel geschikt voor zijn! Beijing is één van de vier historische hoofdsteden van China en de stad puilt dan ook uit van de bezienswaardigheden. Zo is er het wereldberoemde Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Mausoleum van Mao Zedong en zijn er vele tientallen klassieke tempels. Ook zeer zeker de moeite waard is de dierentuin van Beijing, hier kan je één van China’s nationale schatten bewonderen: de panda.

Als je de drukte van de stad even wilt ontsnappen neem dan even een kijkje in het zomerpaleis. Dit was het buitenverblijf van enkele dynastieën en een geweldige optrekje om een hete dag door te brengen.
Eten
Onze nummer 1 tip is Wangfujing Snack St. Hier kun je naast heerlijke traditionele Chinese maaltijden ook terecht voor verrukkelijke kebab. De echte verrassing komt echter als je moet afrekenen en blijkt dat je nog geen tientje de man kwijt bent!
Heel klein maar wel heel bekend is het Liqun Roast Duck Restaurant. Weggepakt in een klein straatje in het drukke oost Qianmen zit dit typisch Chinese restaurantje waar je, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijke eend-gerechten kan vinden. En voor de vegetariers onder ons is Green Tianshi Vegetarian Restaurant een echte aanrader. Overigens kun je ook op straat prima eten vinden bij alle kleine stands die overal door de stad heen te vinden zijn.
Iedereen is het er wel over eens dat de beste live music in Beijing te vinden is in Yugong Yishan. Kort gevolgd door het MAO Livehouse. Allebei de bars staan bekend om hun geweldige keuze voor bandjes! Wil je te allen tijden op de hoogte blijven van alle bars dan raden wij je aan om deze website in de gaten te houden.
Vervoer
Vanwege de enorme drukte in Beijing kan het openbaar vervoer een frustrerende aangelegenheid zijn. Het dringen en duwen van de mensen om je heen zorgt niet alleen voor irritatie en ongemakkelijkheid maar werkt ook nog eens enorm vertragend.
De metro is hier wel een uitzondering op. Alhoewel deze net zo druk is rijdt de metro wel gewoon op tijd. Zelf autorijden in Beijing is één optie maar wij raden aan om je te verplaatsen per taxi. Duur is dit niet en het is lekker comfortabel. Een retourticket Amsterdam-Beijing heb je voor zo'n €600,-, hou wel rekening met een overstap.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
Peking

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.