3 op Reis

Beaufort & Savannah

Het Amerikaanse stadje Beaufort is de perfecte spot voor vissers. Beaufort staat namelijk in de top 20 van beste visplekken in Amerika. Waarom? Het rivierwater is erg rustig, waardoor je als visser makkelijk je hengeltje kan uitgooien. Daarnaast zwemmen er grote en bijzondere vissen in deze rivier. Dit komt door het zoute zeewater dat de rivier van Beaufort instroomt! Word je niet warm bij de gedachte aan spartelende vissen voor je neus? Geen paniek. Als niet-visser kun jij je goed vermaken in de natuur rondom Beaufort. Plof bijvoorbeeld neer op een van de zandstranden (palmbomen inbegrepen). Ook de moeite waard: vaar met een bootje over de rivier van Beaufort om dolfijnen te spotten! 
Voor een portie cultuur bezoek je Saint Helena Island, op een kwartiertje rijden van Beaufort. Dit eiland wordt beschouwd als het hart van de Afro-Amerikaanse Gullah cultuur. Het Gullah volk bestaat uit de nazaten van de slaven die hier geleefd hebben en zijn blijven leven. Een korte samenvatting: na het eindigen van de Amerikaanse Burgeroorlog keerden veel plantagehouders niet terug naar hun land. De net bevrijdde slaven vestigden zich daarom op deze plekken. Gevolg? Deze bevrijdde slaven leefden als zelfvoorzienende boeren en vissers in kleine gemeenschappen verder, geïsoleerd van het vasteland. Hierdoor ontstond de Gullah cultuur. Zij staan erom bekend dat ze hun Afrikaanse cultuur beter hebben behouden dan andere Afro-Amerikaanse groepen. 
Op een uur rijden van Saint Helena Island vind je de stad Savannah. Savannah was vroeger 's werelds belangrijkste katoenhavenstad. En daar kun je nog enkele sporen van spotten! Ook is deze stad vaak het decor voor films en series. Heb je de film Forrest Gump gezien? Dan ken je vast de scène met het bankje. En weet je wat? Dit bankje staat er nog steeds. 
Eten
Iedereen kent Amerika van de oneindige fastfoodketens. Maar natuurlijk is er meer dan XL-hamburgers, vettige patat en liters cola. Zo is Savannah de perfecte plek om een kijkje te nemen in de Gullah keuken. In de Gullah cultuur staat slow-cooking centraal, waarbij alle ingrediënten in dezelfde pot worden gekookt. Denk hierbij vooral aan pompoen, courgette, erwten, rijst en sesamzaad. Een aanrader is het klassieke Gullah-gerecht purloo: een rijstgerecht met variërende inhoud (bijvoorbeeld met zeevruchten, varken en kalkoen).
Slapen (Savannah)
Budget:
Baymont Inn & Suites Savannah vanaf €55,- per nacht.
Clarion Suites & Conference Center vanaf €67,- per nacht.
Best Western Central Inn vanaf €70,- per nacht.  
Middenklasse:
B Historic Savannah vanaf €111,- per nacht.
17Hundred90 vanaf €128,- per nacht.
The Marshall House vanaf €132,- per nacht.    
Top end:
The Olde Savannah Inn vanaf €246,- per nacht.
Eliza Thompson House vanaf €251,- per nacht.
The Gastonian vanaf €284,- per nacht.
Vervoer
Een retourtje Amsterdam-Charleston heb je al vanaf 600 euro. Daar doe je zo'n 12 uur over. Vervolgens kun je vanuit Charleston in een anderhalf uurtje naar Beaufort rijden. Met een ritje van Beaufort naar Savannah ben je iets langer dan een uur onderweg.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
Geraldines hele roadtrip door Amerika zien? Klik  hier!
secessionhouse

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.