Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Barnaul

Barnaul ligt diep in het Atai-gebergte. De Russische variant van de Ardennen en vanwege haar zevenduizend meren en besneeuwde bergtoppen best wel een fijne omgeving om doorheen te reizen. Barnaul is de grootse stad van Siberië. Toch is deze industriestad met ruim zeshonderdduizend inwoners niet bepaald spectaculair. De omgeving met haar prachtige, uitgestrekte landschappen des te meer.
Opvallend genoeg wonen er in Barnaul veel mensen van Duitse afkomst, maar liefst tien procent van de inwoners van deze stad hebben hun wortels in Duitsland . In 1917 werd een groot deel van de stad verwoest door een enorme brand. Na de brand werd de stad opgebouwd als tuinstad met veel groenvoorzieningen.
Rondom Barnaul liggen indrukwekkende natuurgebieden waar je naast prachtige flora ook nog echte fauna aantreft. Zo lopen er hier in de buurt wilde Bizons en nog veel meer wild. Het is dan ook een bestemming voor de avontuurlijke reiziger.
Eten
De stad zelf heeft zoals je mag verwachten van een stad met zeshonderdduizend inwoners veel restaurants waaronder ook een aantal toppers. Zoals Il Vino, Polzunov Restaurant of Bliny bar. Stuk voor stuk fijne restaurants waar je hoogstaand kan eten. Zeer fijne sushi eet je bij Pozharka.
Vervoer
Goed opletten als je hier de weg opgaat. Rusland en verkeer blijft namelijk een gevaarlijke combi. Grootse problemen: te hard rijden en te veel alcohol. De kans op een dodelijk ongeluk in het verkeer is hier vijf keer zo groot als in Nederland. 
Als buitenlander moet je toestemming vragen om de grens van China , Kazachstan en Mongolië over te gaan. Het aanvragen van de pas is een ingewikkeld proces en kan je het beste uitbesteden aan een bedrijf dat visa regelt. 
Mocht je dit allemaal net iets te riskant vinden: je kan het Russische Barnaul ook met het vliegtuig bereiken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Roebel
Taal: Russisch
barnaul.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.