Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Badain Jaran woestijn

Teveel over deze plek zeggen. Zou de Badain Jaran Woestijn geen eer aan doen. En er valt ook niet heel veel over te zeggen. Behalve dat het een magische plek is. De mooiste woestijn op aarde. En qua grootte de derde van China.
Om de Woestijn te betreden moet je wel eerst even een kaartje kopen. Kost je acht euro. Daarnaast ben je verplicht om een 4 weel drive te huren. Plus chauffeur. Want je mag er niet zelf doorheen crossen. Helaas!
Deze woestijn heeft extreem hoge zandduinen. Sommige zijn wel 500 meter hoog. Zo nu en dan kom je een van de 140 zoute meren tegen. En ergens. Helemaal afgelegen vind je een prachtige Boeddhistische tempel. Waar 1 monnik woont. Met een beetje geluk is ie er om de poort voor je open te doen. Maar het kan net zo goed zijn dat hij op pad is.
Eten
Succes met het zoeken naar leuke plekjes om te eten. Want die zijn er simpelweg niet. Het is een woestijn… Bij je hotel kan je aanschuiven voor een maaltje. Maar verwacht hier niet al teveel van. Zodra je hier weer vertrekt kan je een stad opzoeken. En kan je weer genieten van al dat lekkere chinese eten. Noodles. Dim Sum. Rijstgerechten. Hmm!
Vervoer
Het makkelijkst is om de trein te pakken naar de stad Badan Jali. Zorg wel dat je al van tevoren een kaartje koopt. Anders is het vaak onmogelijk om er eentje te bemachtigen. Tip: laat het treinkaartje vooraf reserveren door een Chinese reisagent. En om de woestijn te ontdekken huur je een 4 weel drive met chauffeur in.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
badain-jaran-woestijn.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.