Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Auschwitz

Auschwitz (in het Pools: Oświęcim) was eerst gewoon de naam van een Poolse stad, tot de Tweede Wereldoorlog daar een andere lading aan gaf. Vanaf 1940 zal Auschwitz bekend staan als het grootste concentratiekamp van Duitsland. Naar deze verzameling van vernietigingskampen werden ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. Hiervan zijn er ongeveer 1,1 miljoen om het leven gekomen, waarvan het grootste deel werd vergast. Het vernietigingskamp dient nu grotendeels als museum. Een vreselijk tevens indrukwekkend stukje geschiedenis dat niet vergeten mag worden en daarom zeker een bezoek waard. Wij raden je aan om een gids mee te nemen om de spullen en de locaties van het kamp een extra lading te geven. 
Eten & drinken
In het kamp zelf kan je geen eten en drinken kopen. Er is een kleine winkel bij de ingang waar je wat snacks kan halen, maar eet deze uit respect niet in het museum zelf. Als je na je bezoek trek hebt gekregen kan je in de stad zelf natuurlijk terecht bij verschillende restaurants. Wij raden Stone Café Bar & Restaurant en Portobello Ristorante aan. 
Vervoer
Vanaf Wroclaw is het ongeveer 2 uur rijden naar deze beladen plek. Krakau, Częstochowa en Katowice liggen nog dichterbij op iets meer dan een uur rijden. Je kan ook met het openbaar vervoer richting Auschwitz gaan, dan doe je er iets langer over. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maakt niet uit
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zloty
Taal: Pools
Auschwitz

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.