3 op Reis

Atlanta

De CNN Studio’s, het World of Coca-Cola museum én het Georgia Aquarium. Deze hotspots vind je allemaal in Atlanta: de hoofdstad van de staat Georgia. Oftewel het Hollywood van het zuiden. Zwaar verslaafd aan de serie Walking Dead ? Dan herken je vast veel plekken in de stad. Atlanta is namelijk dé locatie om series in elkaar te knallen. Filmmakers houden er meer budget aan over, want ze dokken een stuk minder belasting. 
De beroemdste inwoner van Atlanta was Martin Luther King. Die kennen we allemaal van de bekende leus “I Have A Dream”. Luther King werd bekend in de jaren 50 en 60 door zijn verzet tegen rassenscheiding. Hij vond dat mensen niet moesten oordelen op uiterlijk, maar op gedrag. Helaas was lang niet iedereen het met hem eens: in 1968 werd hij doodgeschoten. Het huis waar hij jarenlang woonde, is nu een toeristische spot in de stad.
Behalve Martin Luther King zijn er nog een hoop anderen belangrijk geweest voor de burger- en mensenrechten. Check daarvoor het National Center for Civil and Human Rights . Ondanks racisme en discriminatie in het verleden heeft de staat Georgia nu een vooruitstrevend imago. Met name door de komst van zwarte universiteiten en Atlanta Daily World, een van de eerste zwarte kranten. 
Wist je dat Atlanta ook wel de gay capital van het zuiden wordt genoemd? Veel Amerikanen komen naar de stad, vanwege de vrije sfeer. Aan gay bars is hier geen gebrek. Tip: duik de Sister Louisa's Church in.
Eten
Iedereen kent Amerika van de oneindige fastfoodketens. Ook in Atlanta vind je de ene na de andere burgertent. Bij een typisch Amerikaans ontbijt horen chicken waffles, scrambled eggs en pancakes! De zuidelijke staten staan ook bekend om gefrituurde kip, maïs en tomaten. Toch nog iets groens…  
Vervoer
Een retourtje Amsterdam-Atlanta heb je vanaf €600,-. Je bent zonder tussenstop zo’n 9 uur onderweg.
Staat een kijkje nemen bij het huis van Martin Luther King op je bucketlist? Pak dan de fiets! Want als Dutchy kun jij natuurlijk geen week zonder. De Beltline route verbindt alle populaire plekken in de stad met elkaar. Jij kunt je hier fietsend prima een hele dag vermaken. Hallo spierpijn! Gelukkig liggen barretjes en restaurants op de route.
Wil je net als Geraldine je favo movie kijken in een openluchtbioscoop? Dat kan bij de  Starlight Six Drive-In. Want: super Amerikaans. Maar ruil je fiets vooral in voor een auto. Goed excuus voor een extra rit naar de supermarkt. Kun je nog snel je snacks scoren. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
Geraldines hele roadtrip door Amerika zien? Klik hier!
atlanta

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.