Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Athens

Athens staat bekend om twee dingen: studenten en muziek. De stad heeft de oudste openbare universiteit van Amerika, de University of Georgia. Deze universiteit was de grondlegger van het hogere publieke onderwijssysteem van de VS. Om een voorbeeld te geven van het grote aandeel studenten in deze stad: 1 op de 3 inwoners is student! Deze hordes studenten zijn een reden voor de diversiteit aan restaurants. Tip: bij The White Tiger Gourmet hebben ze voor ieder wat wils. Of je nou een vleeseter bent, glutenvrij eet of de veganist wil uithangen! Ook niet onbelangrijk: ze hanteren een ‘Bring Your Own Beer’ beleid. Jaha! 
Maar zoals gezegd, is Athens ook een echte muziekstad. De stad ademt muziek. Niet voor niets wordt Athens gezien als de muziekstad van het zuiden van de VS. Het barst hier namelijk van de beginnende bandjes, die zich over heel de stad verspreiden. Een van deze muzikale spots is de platenzaak Wuxtry Records, waar beginnende artiesten regelmatig optreden! Daarnaast moet Georgia’s Theatre ook zeker op je bucketlist als muziekliefhebber. Deze plek is ooit gebouwd als liefdadigheidsinstelling, maar heeft meerdere functies gehad. Zo was ’t ook een vrijmetselaarstempel en meubelzaak. Maar sinds 1935 is het een podium voor beginnende artiesten.
Shotje adrenaline nodig? Ga dan naar het Durhamtown Off Road Resort, dé spot voor motormuizen. Bij deze off-road spot kun je losgaan op de meest uiteenlopende motoren. Pak je liever wat rust? Dan is de Four Hole Swamp de plek waar je heen wil. Bij dit beschermde moerasbos, een uurtje rijden van Charleston, kun je per kano/kayak langs oeroude bomen varen en helemaal alleen zijn met de natuur. Dit moerasbos ligt in het Francis Beidler bos: een 65 km2 groot natuurreservaat. Een kano of kayak huren kan bij Audubon South Caronlina Beidler Forest. 
Eten
Iedereen kent Amerika van de oneindige fastfoodketens. Maar natuurlijk is er meer dan XL-hamburgers, vettige patat en liters cola. En daarvoor ben je in Athens op de perfecte plek. Zoals gezegd, is Athens namelijk een echte studentenstad. Het barst hier daarom vand de restaurantjes. Onze tip: duik de White Tiger Gourmet in! 
Vervoer
Om in Athens te komen, moet je via Atlanta vliegen. Een retourtje Amsterdam-Atlanta heb je vanaf €600,-. Je bent zonder tussenstop zo’n 9 uur onderweg. In Atlanta kun je het beste een auto huren of een bus nemen om in Athens te komen. Voor een enkele busticket ben je ongeveer 12 dollar kwijt. Deze busrit duurt 1 uur en 50 minuten. Met de auto kom je iets sneller aan, namelijk binnen 1 uur en een kwartier. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
Geraldines hele roadtrip door Amerika zien? Klik  hier!
athens

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.