Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Aan de andere kant van de wereld vieren ze kerst in de zomer en dat ziet er zo uit

25-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
516 keer bekeken
  •  
zomerskerst

© haveseen / Shutterstock.com

In Nederland associëren we het kerstfeest met sneeuw, warme mutsen of gezellige avonden bij de open haard. We kijken naar kerstfilms waar acteurs door besneeuwde straten wandelen en waar de Kerstman een dikke winterse jas aan heeft. We vergeten dan vaak dat het op dit moment aan de andere kant van de wereld zomer is. Toch wordt daar ook gewoon kerst gevierd. 
West-Australië
In Australië is het op dit moment bijvoorbeeld meer dan 40 graden Celsius. Niet bepaald temperaturen om gezellig rond de open haard te zitten. Gelukkig wordt de kerstmuts niet vergeten naar het strand. 

Virginia Beach
Bij Virgina Beach geeft de Kerstman geen cadeaus, maar surfles.
Arizona
In het zuiden van Arizona kan het erg warm zijn tijdens Kerstmis. Toch doen de bewoners er alles aan om de straten van een echte kerstsfeer te voorzien. Gelukkig heeft de Kerstman voor die gelegenheden ook een pak met korte broek ingeslagen.

Californië
Strandwachten kan je herkennen aan hun rode zwemkleding. De perfecte baan voor de Kerstman dus. In Los Angeles springt hij dan ook graag even bij als hulp.
Sydney
Ze doen hun best in Sydney. Je kan er zelfs door de besneeuwde straten heen wandelen. Gek genoeg is het niet koud in je zomerkleding. 
Brighton Beach
Geen sneeuw aanwezig om een sneeuwpop te maken? Dat is op Brighton Beach geen probleem, want daar gebruiken ze gewoon zand om een sneeuw- of eigenlijk zandpop te maken.
Nieuwjaarsduik
Flink wat zon, zee en strand tijdens kerst op het zuidelijk halfrond dus. En met het regenachtige weer wordt het toch verleidelijk om naar het zuiden af te reizen en een duik in zee te nemen. Helaas moeten we het in Nederland doen met de nieuwjaarsduik. 
Meer kerst? In Catalonië houden ze er een opmerkelijke traditie op na.

Meer over:

kerstmis, kerst, zomer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.