Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wegdroomparel van de week: Capri

20-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
faraglioni_XLTHUMB
Romeinse ruïnes, afgelegen baaien en Italiaanse elegantie... Jaja, jij wil naar Capri!

Het Italiaanse eiland Capri is magisch mooi. Sowieso valt er op deze parel veel moois te spotten. Wat dan precies? Gaan wij je laten zien.
Capri ligt op zo'n 4 à 5 uur reizen vanaf Nederland. Het eiland is het makkelijkst te bereiken vanaf Napels. Vanaf hier kun je namelijk op de veerboot stappen, die je naar de vissershaven Marina Grande brengt.
marinagrande_XLTHUMB
Een van de parels van Capri is de Natural Arch in het oostelijke deel van het eiland.
naturalarch_XLTHUMB
Maar wat dacht je van deze gruwelijke rotspartij? Bij een trip naar Capri wil je de Faraglioni rotsen zeker weten vastleggen.
faraglioni_XLTHUMB
Een boottocht naar de Blue Grotto is een must in Capri. Toegegeven: deze spot is toeristisch, maar als je 't magische blauwe water ziet, snap je direct waarom!
bluegrotto_XLTHUMB
In het oosten van het eiland ligt Villa Jovis, een Romeinse ruïne. Ooit was Villa Jovis het verblijf van de Romeinse keizer Tiberius, die flink werd verwend met een uitzicht op de Punta Campanella.
villajovis_XLTHUMB
In de rotswand van de Monte Castiglione is deze steile rotsweg aangelegd: de Via Krupp. De weg is helaas niet meer toegankelijk, maar is zeker de moeite waard om te bekijken.
viakrupp_XLTHUMB
Naast de Via Krupp liggen de Gardens of Augustus: een waanzinnige tuin waar je perfect uitzicht hebt op de Via Krupp!
gardensofaugustus_XLTHUMB
In het zuidwestelijke deel bevindt zich de Punta Carena vuurtoren. Dit is een van de oudste in Italië. Bovendien is het de tweede felste van het land!
puntacarena_XLTHUMB
Nog meer wegdroomparels op je scherm? Met één klik ben je op het epische Skye Island!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.