Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wegdroomparel van de week: Skye

13-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
533 keer bekeken
  •  
xlthumb_skye
Het Schotse eiland Skye lijkt net gephotoshopt. Hou er bij een trip naar dit magische eiland vooral rekening mee dat je oogbollen overuren gaan draaien. Skye is namelijk een baas onder de iconische landschappen van Schotland. Hier. Wil. Jij. Heen! 
Skye, een van de grootste Schotse eilanden, behoort tot de Binnen-Hebriden: een groep eilanden bij de westkust van Schotland.
landschap1NIEUW
Op Skye vind je een overvloed aan wandelroutes. Maar als je dan tóch moet kiezen, bewandel dan de Quiraing route. Deze route serveert jou legendarische uitzichten, zoals deze hieronder. Deze landschappen zijn ontstaan als gevolg van een gigantische aardverschuiving. En tja... die blijven wel een tijdje op je netvlies hangen.
landschap2
Zoals je kunt zien, lenen de landschappen van Skye zich perfect voor fotografeersessies. Oh en, het moge duidelijk zijn: filters zijn hier haast niet nodig...
xlthumb_skye
Ook de moeite waard om te bezoeken: de Cuillin Hills, een ruig berggebied van zo'n 1000 meter hoog. Kijk nou toch! Je zou er bijna emotioneel van worden. Bijna... *pakt zakdoek*
landscape-water-nature-rock-waterfall-wilderness-269643-pxhere.com
De haven bij het dorpje Elgol biedt je ook een onwerkelijk uitzicht op de Cuillin Hills. Deze spot is daarnaast een ideale plek om te genieten van een zonsondergang.
elgol skye schotland
Sommige delen van Skye zijn benoemd tot National Scenic Area : buitengewoon indrukwekkende gebieden met een hoge nationale waarde. 
landscape-tree-nature-grass-mountain-cloud-1375253-pxhere.com
Skye is makkelijk te bereiken vanaf het vasteland. Zo kun je het eiland per veerboot bereiken. Maar de Skye Bridge is ook een goeie optie!
landscape-sea-coast-water-nature-ocean-1117435-pxhere.com
Meer wegdroomparels op je beeldscherm? Teleporteer jezelf dan nú naar de hemelse Palawan eilanden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.