Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Voor op je verlanglijst: een roadtrip naar Denemarken

19-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
9040 keer bekeken
  •  
THUMB
Ben jij klaar om de pure schoonheid van Denemarken te ontdekken? Dit Scandinavische land serveert je namelijk een waan-zin-nige beleving. Om je alvast klaar te stomen, geven wij je onderstaande route door Denemarken cadeau. Helemaal gratis en voor niets.
 • Ribe
  Van Ribe naar Jelling: ongeveer 70 km en 1 uur
 • Jelling
  Van Jelling naar Aarhus: ongeveer 80 km en 1 uur
 • Aarhus
  Van Aarhus naar Nationaal park Mols Bjerge: ongeveer 40 km en 50 minuten
 • Nationaal park Mols Bjerge
  Van Nationaal park Mols Bjerge naar Anholt: ongeveer 100 km en 4 uur
  Inclusief een ferrytocht van Grenaa naar Anholt van 3 uur en 40 minuten
 • Anholt
  Van Anholt naar Funen: ongeveer 250 km en 6 uur
 • Funen
  Van Funen naar Kopenhagen: ongeveer 170 km en 2 uur
 • Kopenhagen
Foto4
Benieuwd wat deze plekken te bieden hebben? Lees hieronder dan de leukste tips per bestemming!
Ribe
Binnen no time het thuisland van de Vikingen ontdekken? Het kan! Tenminste, als je je roadtrip begint in Ribe: de oudste stad van de Vikingen. De haven van Ribe was vroeger een belangrijke handelsplek voor de Vikingen, waar ook veel geplunderd werd. In de stad dwaal je door smalle straten en middeleeuwse gebouwen. Wil je meer ontdekken over de oudste inwoners van het land? Sla het Vikingsmuseum dan vooral niet over.
Foto3
Jelling
Wanneer je richting het noordoosten van Denemarken rijdt, kom je langs de plaats Jelling. Hier tref je verschillende sporen van de Deense geschiedenis aan. Een hoogtepunt daarvan zijn de Runenstenen. Deze joekels zijn één van de schatten op de UNESCO Werelderfgoedlijst, omdat zij als eerste de naam Denemarken noemen en de overgang naar het christendom laten zien. Het gratis interactieve bezoekerscentrum Kongernes Jelling ligt hier direct naast en laat je door een reis met verhalen en ervaringen het leven van de Vikingen en krijgers beleven. Ook kom je hier meer te weten over de Runenstenen en welk belang ze hadden voor de Deense geschiedenis.
Aarhus
Aarhus heeft niet voor niets de bijnaam The City of Smiles . Het is een van ’s werelds gelukkigste steden. Ook was deze Deense stad in 2017 de culturele hoofdstad van Europa. Kortom: deze moet op je lijst! Oh en een fiets huren in deze stad is gratis. Gelukkiger kan je ons natuurlijk niet maken. En Evi trouwens ook niet… ;-) 
runesten
Thumb_werkbestand
Nationaal park Mols Bjerge
Op zoek naar ruige en gevarieerde landschappen? Dan ben je bij dit nationale park aan het juiste adres. Hier barst het namelijk van heidevelden, bossen en weilanden. Vanaf het hoogste punt Agri Bavnehøj heb je een uitzicht over het park waar je “U” tegen zegt!
Anholt
Denemarken beschikt over een veelzijdige natuur, waar je gratis en voor niets van kunt genieten. Op Anholt moet je hier ook zeker van profiteren. Dit kleine eiland ligt in de zeestraat Kattegat en wordt vaak omschreven als een woestijn. Voor een ultieme beleving neem je een tent mee en ga je “back to basic” kamperen.
foto1
Funen
Dit op één na grootste eiland van Denemarken wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd. Waarom? Vanwege zijn heuvelachtige landschap, mooie kastelen en boerderijen. Een aanrader is de historische universiteitsstad Odense, de derde grootste stad van Denemarken. Daarnaast serveert Funen je een dozijn aan pittoreske havenstadjes.
Kopenhagen
Trek genoeg tijd uit voor de Deense hoofdstad Kopenhagen. Want hier valt namelijk heel wat moois te ontdekken. De Kleine Zeemeermin kennen we allemaal. Maar wat dacht je van de kleurrijke haven Nyhavn? Of kasteel Rosenborg Slot? Wil je een gi-gan-tisch uitzicht over de stad? Sleep jezelf dan naar ’t uitkijkplatform van de Rundetaarn. Bij deze toren kun je gelijk checken waar de wijken Nørrebro en Vesterbro liggen.
THUMB
Foto6
Nog niet genoeg van Scandinavië gezien? Verleng je roadtrip dan en reis langs de westkust naar Zweden!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.