Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De ultieme roadtrip langs de westkust van Zweden

28-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4466 keer bekeken
  •  
Thumb artikel route Zweden
Zweden is niet alleen het land van de gehaktballetjes, Pippi Langkous en ABBA. Het grootste land van Scandinavië heeft nog veel meer in petto. Van kilometers fietsen tot elanden spotten en vissersdorpjes afgaan: in Zweden ga jij je niet vervelen! Daarom hier de perfecte roadtrip route:
 • Malmö
  Van Malmö naar Smålandet Moose Safaripark: ongeveer 100 km, 1 uur en 30 minuten
 • Smålandet Moose Safaripark
  Van Smålandet Moose Safaripark naar Varberg: ongeveer 130 km, 1 uur en 40 minuten 
 • Varberg
  Van Varberg naar Göteborg: ongeveer 75 km, 1 uur
 • Göteborg
  Van Göteborg naar Smögen: ongeveer 130 km, 1 uur en 30 minuten 
 • Smögen
  Van Smögen naar Fjällbacka: ongeveer 40 km, 40 minuten
 • Fjällbacka 
Nieuwsgierig naar wat er allemaal te ontdekken valt tijdens deze roadtrip? Snappen we. Daarom serveren wij je hieronder de leukste tips per bestemming! 
Malmö
Malmö wordt ook wel de groenste stad ter wereld genoemd! Ruil je auto hier daarom vooral in voor een fiets. Malmö heeft namelijk 490 (!) km aan fietspaden. Tip: fiets door de hippe wijk Västra Hamnen!
Smålandet Moose Safaripark
Op safari in Zweden? Dat kan gewoon! Hier lopen namelijk zo’n 400.000 elanden rond. In het wild zijn ze helaas moeilijk te spotten. Ga daarom naar het Smålandet Moose Safaripark en laat je verrekijker vooral thuis. De elanden zijn namelijk al zó gewend aan mensen, dat je ze kunt aaien. En geloof ons: dat wil je! 
eland Zweden
Varberg
Als je graag zeilt, is Varberg de perfecte spot voor jou! Zo niet, dan kun je hier een waanzinnig mooie kustwandeling maken naar het voormalige fort Varberg Vesting. Varberg is ook dé plek voor ontspanning. Bij deze spot vind je namelijk een shitload aan badhuizen. 
Göteborg
Göteborg is de grootste havenstad van Zweden. De stad is opgebouwd door Nederlanders en dat zie je terug aan de vele grachten. Ook vind je hier groene stadsparken en pittoreske wijken.
Smögen
De badplaats Smögen is wat toeristisch, maar daarentegen wel mega gezellig. De stad is perfect voor een wandeling over de promenade, waar je overheerlijke vis kunt proeven. Tip: eet een räksmörgås, een typische Zweedse garnalen sandwich. Liever de drukte ontwijken? Pak dan de pont naar de eilandengroep Hållö. 
Fjällbacka
Dit kleine vissersdorp heeft uitzicht op 8000 eilanden aan de westkust van Zweden. Tip: beklim de rotsformatie Kungsklyftan. Deze pittige tocht tussen hoge en smalle rotsen leidt je naar een machtig mooi zicht over Fjällbacka en de Noordzee.
Tip: Fjällbacka ligt op zo’n uur rijden van de Noorse grens. Je roadtrip kun je dus makkelijk verlengen. Wij zeggen: doen.
Thumb artikel Zweden
Wil je meer van deze roadtrip zien? Dachten we al. Bekijk daarom Evi's soortgelijke roadtrip langs de westkust van Zweden!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.