Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Vliegangst? Déze handige app kalmeert je tijdens de vlucht

15-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
744 keer bekeken
  •  
airplane telefoon
Turbulentie kan een tergende nachtmerrie zijn voor een reiziger met vliegangst… Als aerofoob kun je bij de allerkleinste schokken al het mentale loodje leggen. Ténzij je de app SkyGuru gebruikt.
'Wat als...?!'
Één op de drie reizigers ervaart stress tijdens een vlucht. En dat is vrij logisch. Al dat kabaal, gewiebel en gebrom werkt nou niet bepaald ontspannend. Laat staan wanneer je kilometers hoog in de lucht hangt en nog een half etmaal voor de boeg hebt. Maar wat als de piloot je persoonlijk zou komen geruststellen? En zou verklaren waarom de vlucht voelt als een verlengde achtbaanrit in de Python? Nou, SkyGuru is die geruststellende piloot. 
Zen-modus: AAN
SkyGuru is ontwikkeld door piloten en therapeuten met een specialisme in vliegangst. De app tracht het stresslevel van reizigers te verlagen. De app biedt gedetailleerde vluchtinformatie, voorspelt turbulentie en vertelt je real-time wat er in ‘t vliegtuig gebeurt en waarom dit gebeurt. SkyGuru maakt gebruik van de ingebouwde sensoren in je telefoon, waarmee vluchtprocessen herkend worden. Gebruikers dienen de app vlak vóór een vlucht te downloaden. Eenmaal in het vliegtuig, kun je SkyGuru in vliegtuigstand gebruiken. Benieuwd hoe de app werkt? Zapp dan vooral door deze video:

SkyGuru is dus vooral bedoeld voor reizigers met vliegangst. Maar mocht je nieuwsgierig zijn naar vluchtprocessen of geïnteresseerd zijn in luchtvaart? Ook dan is deze app een poging waard!