Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In deze Vietnamese jungle bewonder je kolossale grotten en ondergrondse rivieren

24-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
530 keer bekeken
  •  
phong
Een ongetemd junglegebied met honderden mysterieuze grotten en ondergrondse rivieren. Dat klinkt als de set van Jurassic Park. Maar nee, het groene mystieke paradijs van Phong Nha-Ke Bang National Park heeft geen dinosaurussen nodig om een wonderlijk imago te verkrijgen.


Uitzonderlijk
UNESCO. Zes heilige letters waar je als reiziger spontaan vlinders van krijgt. Het Vietnamese National Park Phong Nha-Ke Bang is een van de plekken op onze planeet met zo’n uitzonderlijke status. Naast dit natuurgebied nemen 1091 andere locaties een plek in op de werelderfgoedlijst. Is Phong Nha-Ke Bang dan nog uniek te noemen? Jazeker wel. En dat zit ‘m vooral in de kolossale grotten. Maar ook zeer zeker in de bizar mooi groene wereld die de grotten omsluiten.
phong 2
phong 1
Phong Nha-Ke Bang is de thuisbasis voor honderden grotten, in alle soorten en maten. Het grottensysteem is door de British Royal Caves Research Assocation (BRCA) zelfs benoemd tot een van de meest waardige grotten ter wereld. De langste, de breedste, de diepste, de mooiste: bij deze __ voelt het niet overdreven om met superlatieven te gooien.
Paradijselijke grot
Thien Duong Cave. De Vietnamese naam spreekt waarschijnlijk niet tot de verbeelding, maar de bijnaam Paradise Cave wel. En een paradijs, ja dat is het wel. De Thien Duong Cave valt te omschrijven als een museum van stalactieten en stalagmieten. 

 

paradise cave 6
paradise cave 4
paradise cave 5
Privé strand 
Eén ander voorbeeld van een gigantische grot is de Hang En Cave. (Word alsjeblieft nog niet grottenmoe). De Hang En Cave is uniek in zijn soort…


De grot is zo enorm hoog, dat hier ruim 1000 mensen of zelfs een Boeing 747 in zou(den) passen. Claustrofobische trekjes zul je hier dus niet voelen. Maar de grot is niet alleen door zijn immense afmetingen bijzonder. Zo is deze grot misschien wel de gaafste kampeerlocatie van Aziē.
 
hang en 2
hang en 1
Zo heeft de grot een strandje met turquoise water, waar je kunt bivakkeren. Stel je even voor. Wakker worden aan de rand van een privé zwembad in een van ’s werelds meest reusachtige grotten. In de diepe jungle. Met enkel het geluid van kabbelend water en fladderende vleermuizen.
phong4
Grot der grotten
Mogen we dan nog één laatste grot benoemen? Namelijk, de allergrootste grot die deze planeet kent?
son doong 1
Deze joekel van een grot – de Son Doong Cave – is groot genoeg om een Boeing 747 in te parkeren. De grot is meer dan 5 kilometer lang, 200 meter hoog en op sommige plekken 150 meter breed.
phong3
Zelf het park bewonderen?
Je bereikt het nationaal park via de Ho Chi Minh Highway of Hwy 20. De eerder genoemde grotten induiken? Houd er dan wel rekening mee dat daar een meerdaagse begeleide jungle-expeditie voor nodig is.

Over mysterieuze plekken gesproken… Vietnam heeft nog meer voor je in petto.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.