Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tips dichtbij huis: zoals deze onverwachte oase middenin de Randstad

05-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
694 keer bekeken
  •  
Kagerplassen

© Foto: Kruit / Shutterstock.com

Je weet het inmiddels alláng: 3 op Reis gaat in het nieuwe seizoen ook reizen maken in Nederland (en net daarbuiten). Want dat is beter voor het milieu. En daarbij: Nederland heeft veel moois te bieden. Dat bewijzen deze foto's van jullie figuurlijke achtertuin zonder twijfel. 
Om te zorgen dat iedereen geïnspireerd wordt om plekken dichtbij huis te bezoeken, vroegen we jullie om jullie favoriete, geheime bestemmingen in de buurt te delen. Dat deden jullie massaal. Dit is een greep uit jullie mooiste plekken van de Lage Landen. 
Heide, heuvels en beken
Eugenie is gek op het Renkumse Beekdal in Gelderland. "Een prachtige plek om bij weg te dromen. Je kan er uren wandelen door gevarieerd gebied. Bos, moeras, heide, beken en sprengen in een heuvelachtig landschap. Het verveelt nooit. Altijd wanneer we van vakantie terugkomen, zien en waarderen we deze prachtige natuur hier nog meer."
Eugenie Hutten-Donkers in Renkumse Beekdal
Jeugdherinneringen
Anne heeft net over de grens mooie jeugdherinneringen gemaakt. Ze komt er al sinds ze acht maanden oud was. Haar favoriete dorp is Sippenaeken en ligt in de gemeente Plombières, België. Het gaat om een gehucht van driehonderd inwoners, waar je de ultieme rust kan vinden aan rivier Geul. Een dertiende eeuws kasteel domineert het landschap, evenals het Beusdael-bos.
Sippenaeken door jstuij

© Foto: Jstuij / Shutterstock.com

Oase in de Randstad
De Kagerplassen zijn groot favoriet bij jullie 3 op Reizigers. Ellen weet het ons wel te verkopen: "Friesland staat bekend om zijn meren, maar de Kagerplassen doen zeker niet voor onder. Heel veel mensen weten niet dat dit schitterende water middenin de drukke Randstad te vinden is. De mooiste plek van Nederland." Annette gaat dan specifiek naar Boerderij de Morgenstond. "Een bijzondere mooie plek middenin het drukke westen!"
Kagerplassen

© Foto: Kruit / Shutterstock.com

@19reinier94 heeft het het mooist bekijken. Hij logeert bij de Kagerplassen, maar dan gewoon in een tentje bij een boer op z'n weiland. Hij krijgt er nog gratis gezelschap bij ook.
Kagerplassen tent
Kagerplassen tent kamperen
Italië in Brabant 
Favoriete theehuis
Sigrid komt tot rust in Theehuis Rhijnauwen in Bunnik, Utrecht. Met dít uitzicht snappen we dat heel goed. 
Sigrid Hendrik - Theehuis Rhijnauwen Bunnik

© Sigrid Hendrik

Prachtig plaatje
"Twente is een mooie streek", claimt Martijn. Het bewijs is zijn foto van recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal.
Martijn Bruins - Hulsbeek in Oldenzaal

© Martijn Bruins

Wilde dieren gespot
Vaak genoemd en daarom waarschijnlijk ook niet onontdekt: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Maar kijk dan eens wat een plaatjes daar geschoten zijn; dit natuurgebied móest ook op de lijst. Konden wij ook niets aan doen.   
Bekijk ook even jullie tips in Nederland van vorige week en plan die avontuurlijke roadtrip door eigen land!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.