Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn jullie mooiste verborgen plekken in Nederland

25-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3284 keer bekeken
  •  
Veluwe thumb
Het hoge woord is eruit: 3 op Reis gaat in het nieuwe seizoen ook reizen maken in Nederland (en net daarbuiten). Want dat is beter voor het milieu. En daarbij: Nederland heeft zóveel moois te bieden. Dat bewijzen deze foto's van jullie figuurlijke achtertuin zonder twijfel. 
Om te zorgen dat iedereen geïnspireerd wordt om op vakantie dichtbij huis te gaan, vroegen we jullie om jullie favoriete, geheime plekken in de buurt te delen. Dat deden jullie massaal. Dit is een greep uit jullie mooiste plekken van de Lage Landen. 
De heiden staan in bloei
Als jij dichtbij een heideveld in de buurt woont, is het nú het moment om daarheen te rennen. Ze staan namelijk volop in bloei. En wat hebben jullie genoten van de heide in paarse glorie.
Leonie was in de heidevelden Soest en Baarn in Utrecht. "Een grote paarse zee van heide, spectaculair en buitenaards mooi."
Leonie van der Geest heide bij Soest en Baarn

© Foto: Leonie van der Geest

@merlineverts op Instagram heeft De Posbank in Gelderland in volle bloei aangetroffen. 
Merline Verts Posbank

© Foto: Merline Verts

Loes wandelt in goed gezelschap door Nationaal Park Veluwezoom. 
Loes van Driel de Veluwe

© Foto: Loes van Driel

Ellen vond haar paarse heideveld in Drenthe bij Ballooërveld.
Ellen Korporaal Drenthe
Ellen korporaal Balloöerveld in Drenthe

© Foto's: Ellen Korporaal

Stedentrip
Amsterdam, Utrecht, Den Haag... die steden kennen we inmiddels wel. Jullie tipten onze minder voor de hand liggende steden. Eugenie, Mart en @leoniesworld (op Instagram) tippen Deventer in Overijssel. 
Deventer door Bart Ros

© Foto: Bart Ros / Shutterstock.com

Liza ontspant op het standstrand aan de Waal. Ze noemt Nijmegen in Gelderland dan ook haar mooiste stad. (En volgens @kikiclarageurts op Instagram moet je eten bij Wereldkoks als je daar bent.)
Liza Wolfs Nijmegen

© Foto: Liza Wolfs

Mieke raadt Kampen in Overijssel aan. "In deze oude Hanzestad kan je heerlijk fietsen, naar het strand van de randmeren om te chillen, een bootje huren om over de IJssel te varen en natuurlijk een terrasje pakken!"
Kampen door Vannaweb : Shutterstock.com

© Foto: Vannaweb / Shutterstock.com

Strand
Joost geeft heel genereus zijn geheime privé-lagune weg. "Dit is de lagune van Camperduin in Noord-Holland. Deze plek doet je vermoeden dat je op een onbewoond eiland in Australië bent beland. Maar nee hoor, dit nieuw stukje Nederland ligt op minder dan één uur rijden van Amsterdam."
Lagune bij Camperduin Joost Botman

© Foto: Joost Botman

Cora heeft het goed voor elkaar. "Elke zomerse avond stappen we op de fiets en rijden we naar een van de strandjes aan de Lek. Dit prachtige strandje is naast het mooie stadje Nieuwpoort in Zuid-Holland, waar onze kleine avonturier gelijk erop uittrekt." Zien we daar nou de nieuwe Chris rennen? 
  Foto: Cora de Groot
Cora Nieuwpoort

© Foto: Cora de Groot

Dit was het weer voor dit artikel. Maar geen zorgen, we zijn nog lang niet klaar met Nederland. We hebben zóveel mooie tips gekregen; houd onze website en sociale media in de gaten voor deel twee. 
Hoort jouw figuurlijke achtertuin ook in deze eregalerij? Delen kan nog steeds! Graag zelfs. Stuur ons een Facebook- of Instagram-bericht of deel jouw foto op Instagram met #3opReis #DichtbijOpReis. 
Trouwens, heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Daar delen we namelijk meer van dit reisinspiratie en hoor je als allereerste persoonlijke anekdotes over wat wij op reis en op de redactie meemaken. Misschien verklappen we er zelfs extra bestemmingen van het nieuwe seizoen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.