Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Thailand gaat nationale parken waarschijnlijk met regelmaat sluiten

09-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
Nationale parken Thailand

© Marc Stephan / Shutterstock.com

Dat de natuur en haar dieren wereldwijd profiteren van de quarantainemaatregelen en reisrestricties is gebleken. Om deze positieve ontwikkeling ook na de coronacrisis te laten voortduren overweegt Thailand nu om de nationale parken in het land regelmatiger te sluiten. 
Thailand telt meer dan honderd nationale parken die sinds de uitbraak van het coronavirus gesloten zijn voor toeristen. Sindsdien spotten de achtergebleven parkwachters steeds meer dieren, waaronder enkele vissoorten die al jaren niet gezien zijn. Volgens de Thaise autoriteit voor toerisme zijn de meeste nationale parken nog altijd gesloten. En wellicht gaat daar niet eens veel verandering in komen.
Jaarlijkse sluiting
Het land overweegt nu om veel van deze parken elk jaar enkele maanden te sluiten zodat de natuur vaker de kans krijgt om te herstellen. Veel populaire bestemmingen werden al eerder afgesloten vanwege veiligheidsredenen tijdens het regenseizoen of omdat deze in de loop der tijd zwaar te leiden hadden onder het grote aantal toeristen. Zo verdween in drukbezochte marine nationale parken veel koraal en moesten veel dieren op land leefgebied inleveren. 
Thailand Nationale parken2

© 24Novembers / Shutterstock.com

Inmiddels is het vrij duidelijk: hoe minder toeristen, hoe beter voor de natuur. Daarom wordt elk nationaal park in Thailand nu verzocht om een planning aan te leveren, waarop het park minstens twee maanden per jaar gesloten is. Het Thaise Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation zal deze plannen vervolgens evalueren en hierna eventuele veranderingen in het beleid aankondigen. Zo levert de coronacrisis hopelijk toch nog iets goeds op. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.