Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Suzhou is het Venetië van China

29-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
463 keer bekeken
  •  
XLthumb_suzhou
Kanalen, grachten, bootjes en zelfs gondels: dát kenmerkt de charmante Chinese stad Suzhou. Suzhou ligt in de provincie Jiangsu, maar doet denken aan een elegante Italiaanse stad. Iets met Venetië… De stad ligt op minder dan een half uur reizen van Shanghai. Suzhou is daarom de perfecte dagtrip locatie voor wie wil wijken van de chaotische wolkenkrabberklomp Shanghai.XLthumb_suzhou
tongli water town
xlthumb_suzhounight2
xlthumb_gardenwater
xlthumb_suzhounight
In Suzhou sta je niet alleen versteld van de pittoreske grachten, maar ook – en misschien nog wel meer – van de indrukwekkende tuinen. 
xlthumb_suzhoutrees
Sommige tuinen tellen een leeftijd van zo’n 1000 (!) jaar. Maar dat is zéker niet aan de kleurrijke bloemen en planten af te lezen. 
xlthumb_gardenscolour
Sommige delen van Suzhou ogen als een doorgang naar een Chinees schilderij. Alsof je terug de tijd in gaat...
xlthumb_cirkel4
xlthumb_cirkel2
xlthumb_cirkel
Een van de populairste tuinen is de Lion Grove Garden, die bekend staat om z'n opvallende rotsformaties.

xlthumb_suzhou6
Maar ook de allergrootste tuin, de Humble Administrator's Garden, is een van de uithangborden van Suzhou's tuinparadijs. Deze pictureperfect spot heeft niet voor niks een plek bemachtigd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Even heerlijk afdwalen? Check dan vooral deze foto's van het idyllische Santorini!
XLthumb_garden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.