Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Afdwalen naar Santorini

23-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
703 keer bekeken
  •  
FOTO1
Iedere fotograaf kan zijn hart op dit Griekse eiland ophalen. Want overal waar je kijkt, spot je plekken die je moét vastleggen. Van gevels in alle kleuren van de regenboog tot uitzichten waar je “U” tegen zegt!  
FOTO4
FOTO3
Waar het eiland zijn fotogenieke plekken aan te danken heeft? Z’n Cycladische architectuur. Santorini maakt namelijk deel uit van de Griekse eilandengroep de Cycladen. Op deze eilanden signaleer je een bouwstijl gekenmerkt door blokvormige huizen en kapellen met flinke kleurcontrasten. 
FOTO6
FOTO7
Santorini is behoorlijk heuvelachtig, zoals je misschien al aan de foto’s kunt zien. Dit is het resultaat van een eeuwenlange vulkaan die nog steeds actief is. Vooral aan de westkust vind je steile plekken; in het oosten is de omgeving een stuk vlakker. 
FOTO2
Het eiland leent zich vanwege dit landschap voor een hike. En daar zegt niemand nee tegen! Tip: wandel van Fira naar Oia: een route van zo’n 3 à 4 uur. Onderweg word je getrakteerd op vulkanische gesteentes en een uitzicht op de helderblauwe zee. Een laatste beloning is de magisch mooie zonsondergang.
FOTO8
FOTO9
Spierwitte zandstranden vind je op Santorini helaas niet. Wel spot je in het zuidwesten een waanzinnig rood strand, genaamd – hoe kan het ook anders – Red Beach. Met de kleur rood doelen we niet op het zand, maar op de flinke rotspartij op het strand. Deze plek is een overblijfsel van een vulkanische uitbarsting. Een aanrader: vanaf dit strand kun je naar de juweeltjes White Beach en Black Beach varen.
red beach santorini
Check ook deze Marokkaanse stad waar een emmer blauwe verf overheen is gegooid!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.