Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze sprookjesachtige Franse stad gooit je terug in de tijd

17-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
592 keer bekeken
  •  
thumb_colmar
Soms wandel je door een straat en denk je: ‘Wow, dit had een filmset kunnen zijn.’ Bij een bezoek aan de Franse stad Colmar gaat die gedachte non-stop in je hoofd zitten…
shutterstock_712605082
Colmar is een klein stadje in de Franse regio Alsace, vlakbij de grens van Duitsland en Zwitserland . Een doolhof van sprookjesachtige straten met straatkeien geeft Colmar zijn middeleeuwse uiterlijk.
shutterstock_530423959
shutterstock_1193397667
De huizen van Colmar zijn in alle pastelkleuren van de regenboog te vinden. Maar dat niet alleen. Ook zijn de inwoners van de Franse stad gek op decoratie. Kleurrijke geraniumpotten, lamellen en tierelantijntjes maken de huizen nog charmanter.
tierlantijntjes
window-glass-restaurant-wall-france-lantern-608656-pxhere.com
road-white-street-window-restaurant-home-996094-pxhere.com
De meest pittoreske plek van de stad? Dat is zonder twijfel Little Venice, een klein maar ongelooflijk mooi kanaal.
shutterstock_568268620
shutterstock_1287728290
Het historische centrum is niet alleen een cadeau voor je netvlies, ook is het vrij compact. Alle bijzondere hoeken en gaten van Colmar kan je namelijk te voet bewonderen.
shutterstock_1139920757
shutterstock_1140739496
De stad laat je zo’n duizend jaar aan Europese historie zien. Het historische centrum is zelfs geclassificeerd tot bescherm gebied.
colmar
Het centrum is beladen met klassieke boetiekjes en kleine winkels met lokale producten. En bij de overdekte hal kan je ook zeker je slag slaan.
travelview : Shutterstock.com
Het grootste deel van de gebouwen in Colmar is laagbouw. Maar de Saint Martin kathedraal in het hartje van de stad steekt daar ver bovenuit.
iceink : Shutterstock.com
Angyalosi Beata : Shutterstock.com
Colmar met eigen ogen bewonderen? Vanuit het zuidelijkste puntje van ons land bereik je de Franse stad binnen vijf uur rijden. En anders kan je ook deze bestemmingen aantikken.

Meer over:

frankrijk, stad, colmar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.