Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Spaanse grenzen binnenkort ook open

16-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Spanje

© Sean Pavone / Shutterstock.com

De heropening van de Spaanse grenzen – en daarmee het aanpassen van het negatieve reisadvies – zou pas op 1 juli plaatsvinden, maar is vervroegd naar 21 juni. 
Gisteren openden veel EU-landen hun grenzen voor reizigers uit andere Europese landen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor deze landen versoepelt. Op 21 juni zal ook Spanje de grenzen openen voor reizigers uit de Schengenlanden. Reizigers afkomstig uit deze landen hoeven dan niet meer in verplichte zelfquarantaine na aankomst.

De grens met Portugal blijft wel gesloten tot 1 juli. Op deze datum is een plechtige opening van de grens aan de rivier Caia gepland. Waarom Portugezen langer moeten wachten is niet duidelijk. 
Spanje grens

© Discovod / Shutterstock.com

Weten naar welke landen je al kan reizen? En met welke zaken je rekening dient te houden? Lees dan: Ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt reisadvies Europa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.