Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt reisadvies Europa

15-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Strand 1,5 meter

© Sven Hansche / Shutterstock.com

Per vandaag wordt het reisadvies voor een aantal Europese landen versoepelt. Dit is in overeenstemming met de opheffing van grenscontroles en reisbeperkingen in deze Europese landen. 
Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt het reisadvies per land in kleurcodes aangegeven. Check voor een reis altijd het advies voor jouw land van bestemming.
Code geel
Vandaag wordt het reisadvies voor een aantal landen in Europa aangepast van code oranje naar code geel. Voor deze landen verandert het advies van alleen noodzakelijke reizen naar let op, veiligheidsrisico’s. Toeristische reizen naar deze landen zijn weer mogelijk, maar dient er wel rekening te worden gehouden met bijzondere veiligheidsrisico’s. Voor overige landen zal code oranje van kracht blijven, bijvoorbeeld als deze landen geen toeristen willen ontvangen.
Coronamaatregelen
Houd je bij een reis naar het buitenland, afgezien van het reisadvies, ook altijd aan de coronamaatregelen die in dit land gelden. Het is hierbij van belang dat je zowel de Nederlandse voorschriften als de voorschriften in het land van bestemming in acht neemt. Lees je daarom voldoende in en pas je reisgedrag hierop aan.
Reis je per vliegtuig?
Vanaf heden zijn vliegtuigpassagiers verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens de vlucht en op plekken waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden zoals tijdens het inchecken, de veiligheidscontrole en het boarden. Daarnaast is het de verantwoordelijkheid van reizigers om voldoende afstand te houden op de plekken waar dat wel kan, om niet te reizen met klachten en om zich aan alle gezondheids- en hygiënemaatregelen te houden.
Negatief reisadvies
Geldt voor jouw bestemming nog altijd code oranje of code rood en dus een negatief reisadvies? Of verandert het reisadvies van geel naar oranje of rood terwijl jij in dit land bevindt? In dit geval verlenen veel reisverzekeringen geen dekking. Ook heeft het kabinet aangegeven geen repatriëringsvluchten in te zetten om gestrande reizigers in een land met een negatief reisadvies terug te halen. Bovendien dienen Nederlandse reizigers die terugkeren uit een land met een negatief reisadvies bij thuiskomst twee weken in zelfquarantaine te gaan. Houd hier rekening mee indien je noodgewongen toch moet reizen.
Kom je op reis in de problemen? Of heb je hulp nodig? Tegenwoordig kan je voor reisgerelateerde vragen appen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.