Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Sluit je ogen en waan je in een andere wereld

03-11-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
koptelefoonkind
Stel: je wilt gewoon even heerlijk wegdromen, maar je gaat ook binnenkort op reis en moet eigenlijk nog wat dingen uitzoeken. Hoe heerlijk is het dan om een podcast te luisteren over reizen? Speciaal voor jou hebben we twee Nederlandstalige en drie Engelse aanraders  op een rijtje gezet!
Engelstalige podcasts
The Journey
Originele reisverhalen en sterke geluidseffecten zorgen ervoor dat je je helemaal in een andere wereld waant. De intense geluiden maken het prettig om naar te luisteren. Je voelt de wind, je hoort het gebrul van de beren. De ijzige kou van Alaska  die je door je speakers voelt blazen geeft je nog net geen kippenvel. De verhalen voelen puur en authentiek en de podcast is van hoogstaande kwaliteit. Voor de lezers onder ons: je kunt de hele podcast ook lezen.
Alaska
The budget-minded traveler
Dit is één van de wat oudere podcasts. Deze podcast is gestart in 2014. Nu, 100 afleveringen verder, loopt de podcast nog steeds als een trein. Het gaat voornamelijk over low-budget reizen . Jackie en haar gasten delen de allerbeste tips om heel de wereld over te reizen met zo min mogelijk geld. Ben je een student? Dan klinkt deze podcast voor jou vast heel chill.
Zero to travel
Digital nomad worden?  Aan de slag als een au pair? Deze podcast gaat over het zijn van een reiziger. Hoe onderhoud je jezelf tijdens een reis? Een half jaartje werken, half jaartje reizen. Ervaren reiziger Jason deelt zijn tips om de ultieme reislevensstijl na te leven. Zijn podcast leert je bijvoorbeeld hoe je een succesvolle onderneming kunt starten terwijl je reist, hoe je een interessante reisvideo maakt en hoe je seizoensgebonden werk kunt vinden in een staat als Michigan .
Nederlandstalig podcasts
Reisgenoten Podcast’s Show
Niels de Jager en Daisy Scholte geven tips, delen hun ervaringen en vertellen je over alle insights van hun reizen. Uiteenlopende onderwerpen zorgen ervoor dat het fris blijft voelen. Zo geven ze handige tips (hoe krijg je een lichtere backpack?) en behandelen vragen van luisteraars. De verhalenvertellers komen verder professioneel over: Niels is namelijk radiomaker en Daisy is reisjournalist en filmmaker. Naast reisverhalen doen ze ook specials met uitdagingen, zoals reizen door Japan voor minder dan duizend euro. Dat maakt deze podcast nét iets anders dan de andere podcasts die worden behandeld in dit artikel.
Japan
De spannendste reisverhalen
Vers van de pers! Deze nieuwe podcast bestaat pas sinds vorige week. Het is zelfs zo nieuw, dat er op dit moment nog maar drie afleveringen online te vinden zijn. Je kunt dus vanaf nu claimen dat je deze podcast hebt ontdekt ;). Wat deze podcast uniek maakt, is dat de ervaringen van bekende Nederlanders en influencers komen. Deze podcast gaat vooral in op hun persoonlijke reisverhalen. Zo praten influencers in de ene podcast over reizen met een blind date en vertelt Katja Schuurman in weer een andere podcast over hoe fijn ze het vindt om alleen te reizen in San José in Costa Rica
Costa Rica

Meer over:

tech
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.