Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Slovenië opent grenzen op 31 mei voor EU-burgers

19-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
Slovenië

© Eva Bocek / Shutterstock.com

Steeds meer landen in Europa kondigen aan weer open te gaan voor reizigers binnen de Europese Unie. Zo ook Slovenië, dat vanaf 31 mei weer EU-burgers toelaat. 
In Slovenië, dat op 12 maart de noodtoestand uitriep, is sprake van een sterke daling in het aantal coronabesmettingen. In de afgelopen twee weken zijn er in het land slechts 35 niuwe gevallen vastgesteld. In totaal zijn er in Slovenië minder dan 1500 besmettingen geconstateerd. 
Volgens de regering in Ljubljana is er voldoende reden om het land weer te openen voor EU-burgers. De quarantaineplicht voor reizigers vanuit de EU wordt daarom afgeschaft. Alleen reizigers die ziekteverschijnselen vertonen en geen vaste woon- of verblijfplaats in Slovenië hebben kunnen worden geweigerd. Bovendien dient iedereen 1,5 meter afstand te houden en blijven mondkapjes verplicht in publieke ruimtes zoals cafés en het openbaar vervoer.
Kan ik vanaf 31 mei weer naar Slovenië reizen?
Of Nederlandse reizigers vanaf 31 mei weer naar Slovenië kunnen reizen is afhankelijk van het kabinet. Momenteel geldt voor het land nog steeds code oranje. Oftewel, reis alleen naar Slovenië indien dit noodzakelijk is. Bovendien gaan er minder vluchten en doorkruist een reis over land enkele landen wiens grenzen nog gesloten zijn. Het is dus nog afwachten op de versoepeling van dergelijke maatregelen.
Bron: ANP
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.