Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Italië laat vanaf 3 juni buitenlandse reizen weer toe

18 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Toscane

© iacomino FRiMAGES / Shutterstock.com

Vanaf 3 juni zijn reizen van en naar het buitenland weer toegestaan in Italië. Vanaf deze datum mogen Italianen bovendien weer door het hele land reizen. Ook zijn burgers uit andere lidstaten van de EU weer welkom. Deze zijn niet meer verplicht tot twee weken zelfquarantaine. 
Italië was het eerste land in Europa dat nationale maatregelen nam tegen het coronavirus. Al sinds 10 maart is in het land een lockdown van kracht. Sinds begin mei is de Italiaanse premier Conte deze maatregelen weer langzaam aan het versoepelen. Vanaf vandaag mogen veel ondernemingen en winkels in het land weer open. Dit geldt ook - onder voorwaarden - voor kerken, bibliotheken en musea.
Kan ik vanaf 3 juni weer naar Italië reizen?
Of Nederlandse reizigers vanaf 3 juni weer naar Italië kunnen reizen is afhankelijk van het kabinet. Momenteel geldt voor het land nog steeds code oranje. Oftewel, reis alleen naar Italië indien dit noodzakelijk is. Bovendien gaan er minder vluchten en doorkruist een reis over land enkele landen wiens grenzen nog gesloten zijn. Het is dus nog afwachten op de versoepeling van dergelijke maatregelen.
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.