Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vanaf april kan je in een glazen iglo slapen op de Noordpool

11-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
574 keer bekeken
  •  
Noordpoolnoorderlicht

Er zijn weinig plekken op de wereld waar geen hotels gebouwd zijn. De Noordpool is een van de laatste onaangeroerde plaatsen waar je nog niet in alle luxe kan overnachten, maar daar komt vanaf april 2020 verandering in. Dan wordt op de enorme ijsvlakte het meest noordelijke hotel ter wereld geopend.

Extreme omstandigheden

Tot op heden is de Noordpool alleen toegankelijk voor de extreme avonturier. Kamperen is de enige manier om op de enorme ijsvlakte te overnachten. Met dikke winterjas in je slaapzak moeten temperaturen van ver onder de min dertig graden getrotseerd worden. De Noordpool wordt dan ook nauwelijks bezocht. Per jaar zijn er ongeveer duizend mensen die de ijzige kou opzoeken. Dit zijn voornamelijk mensen die een dagtrip maken vanuit Spitsbergen, want overnachten in die kou is voor veel mensen te extreem. Dat gaat met het eerste hotel op de Noordpool dus veranderen.

Noordpool

© river34 / Shutterstock.com

Glazen iglo's

Van een echt hotel kunnen we niet helemaal spreken. North Pole Igloos opent namelijk tien glazen iglo’s. Deze hutjes zijn wel van alle mogelijke luxe voorzien. Naast een ruim bed heeft elke iglo zijn eigen badkamer en worden alle maaltijden verzorgd door een meegereisde chef-kok. Naast de kok, zal er ook een wildernisexpert bij zijn, die je zal rondleiden door de Arctische wildernis. Omdat de iglo’s van glas zijn kan je ’s nachts in slaap kan vallen met uitzicht op het noorderlicht en wie heeft daar niet stiekem altijd van gedroomd?

April

Het hotel op de Noordpool zal slechts één maand per jaar open zijn. April is namelijk de enige maand in het jaar dat het veilig is om de Noordpool te bezoeken en daarom is die maand hoogseizoen onder noordpoolreizigers. De rest van het jaar kan je te maken krijgen met smeltend of afbrekend ijs, bewegende gletsjers of sneeuwstormen. Maar zelfs in april is de Noordpool niet makkelijk te bereiken. De enige manier om bij het hotel te komen zal per helikopter zijn.

Duurzaam

Dat de Noordpool langzaam aan het smelten is, is geen geheim. Een hotel op deze plek openen roept dan ook de vraag op of het wel verstandig is om deze onaangetaste natuur te belasten met toerisme. Daar is door de eigenaars juist over nagedacht. Ze hopen dat de mensen die de Noordpool bezoeken zich meer bewust worden van de enorm negatieve invloed die klimaatverandering heeft op het noordpoolgebied. Ze hopen dat de bezoekers bij thuiskomst mensen duidelijk maken dat het zo niet langer kan en dat de wereld zo weer een beetje beter wordt. Bovendien zijn de iglo’s duurzaam en kunnen ze snel verplaatst worden als de omstandigheden slecht worden. Na de maand april worden de iglo’s weer weggehaald en er wordt streng op toegezien dat er niks op de Noordpool wordt achtergelaten.

Noordpool2

© Christopher Wood / Shutterstock.com

Prijskaartje

Mocht je op de Noordpool willen overnachten, dan zal je wel diep in de buidel moeten tasten. De reis inclusief vluchten, eten en drie overnachtingen zal ongeveer 100.000 dollar gaan kosten, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Voor ons wordt het voorlopig helaas nog even wegdromen bij de foto’s.

Van de Noordpool naar de Zuidpool? Ook op Antarctica kan je overnachten.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.