Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze slaapplekken zijn bekend van films en series, maar jij kan er ook overnachten

26-11-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
673 keer bekeken
  •  
Sex Education Chalet

© Screenshots: Netflix

Meestal ga je op reis voor de natuur, de cultuur, de zon of om er even uit te zijn. De accommodatie is ondergeschikt aan de bestemming. Maar sommige slaapplekken stelen de show. Wie kent de hobbithuizen uit Lord of the Rings niet? Of de hut van Hagrid uit Harry Potter. Daar wil je gewoon een keer geslapen hebben, toch?

Het geboortehuis van Harry Potter

Je kan overnachten in het geboortehuis van Harry Potter. Harry leefde, tot Voldemort zijn ouders bruut vermoordde, in het rustige dorp Goderics Eind. Volgens de wereldberoemde boeken van J.K. Rowling dan. Het huis staat in het middeleeuwse dorp Lavenham in Engeland en tijdens het filmen van de Harry Potter-reeks deed de woning dienst als het huis van de Potterfamilie.

Mocht je een overnachting willen boeken dan krijg je een grote slaapkamer en een eigen badkamer. Daarnaast krijg je elke ochtend typisch Engels ontbijt voorgeschoteld. En na deze ervaring kan je zeggen dat je in het geboortehuis van Harry Potter geslapen hebt, hoe leuk is dat? Nu maar hopen dat Voldemort de rust niet komt verstoren.

Hagrids hut

We blijven nog even bij Harry Potter, want er is nog een huis uit de films waar je kan overnachten: het huis van Hagrid. Iedereen kent het knusse huis van de terreinknecht van Zweinstein wel. De plek speelt een rol in meerdere films. Het huis waar je kan slapen staat in het North York Moors National Park in Engeland en is volledig geïnspireerd op de hut van de halfreus.

Het huis heeft wel een kleine upgrade gekregen. Er is bijvoorbeeld een ruime badkamer met ligbad aangebouwd. Het huis is groot genoeg voor zes mensen en je mag je hond meenemen. Hagrid had immers zelf een enorme driekoppige hond. Al hopen de verhuurders wel dat jouw hond iets kleiner zal zijn.

Arthurs huis uit Peaky Blinders

Op het Engelse platteland, ergens tussen Manchester en Liverpool, kan je al jaren een overnachting boeken in een typische Engelse woning. Maar sinds iets meer dan een jaar zijn de boekingen bijna niet meer bij te houden. Toen kwam Netflix namelijk met de hitserie Peaky Blinders, waarin dit plattelandshuis fungeerde als opnamelocatie.

Het huis deed in de serie dienst als het huis van Arthur Shelby, de ietwat losgeslagen broer van Peaky Blinder-leider Thomas. Op het Britse platteland waan je je echt in de vorige eeuw, maar gelukkig is de inrichting van het huis wat moderner dan in de serie te zien is. Je kan er met acht mensen kan overnachten, dus de hele famillie kan mee om als echte Peaky Blinders te leven.

Hobbithuis

Lord of the Rings-fans zullen vast eens gedroomd hebben van het leven als een echte hobbit. In het Engelse Suffolk, waar een echt hobbithuis is nagebouwd, kan je in ieder geval als een hobbit overnachten. In de film straalt het hobbit-dorp een en al gezelligheid uit. Het huis genaamd Shire Hollow heeft dit allemaal overgenomen. De woning heeft de welbekende ronde deur, een dak van aarde en is omringd door groene heuvels met in de voortuin een enorme pompoen.

Het hobbithuis is wel wat moderner ingericht dan in de films. Er is wifi en een enorme flatscreen tv zorgt ervoor dat je je binnenshuis niet hoeft te vervelen. Ook je borden hoef je niet zelf af te wassen, want dat doet de vaatwasser voor je. Als je net zo’n grote eetlust hebt als hobbits komt dat best goed van pas. Ben je nou bijna twee meter lang en ben je bang dat een hobbithuis te klein voor je is? Dan hebben we goed nieuws. Het huis is aangepast voor mensen met een gemiddelde lengte.

Otis’ villa uit Sex Education

Deze serie was afgelopen jaar een van Netflix’s grootste hits. In de serie start de jonge Otis, die zelf op seksueel gebied behoorlijk onervaren is, een sekstherapiepraktijk op. Dat zorgt natuurlijk voor een behoorlijke dosis aan hilariteit, maar hebben jullie wel eens naar het huis van Otis gekeken?

Otis woont in een enorme rode villa midden in de bossen. En ja, de villa van Otis en zijn moeder én het fantastische uitzicht bestaan echt. De villa staat in het Britse dorp Ross-on-Wye en is een echte Britse bed and breakfast. Zeg nou zelf: daar zou je het wel even uit kunnen houden toch?

De villa is niet de enige mooie filmlocatie in Sex Education. De mooiste locaties uit de serie vind je hier.

Meer over:

films & series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.