Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Plannen geannuleerd? Vijf activiteiten om het reisgevoel alsnog in huis te halen

17-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Reisgevoel thumb

© Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.com

Ook jij hebt de afgelopen dagen misschien flink wat teleurstelling moeten verwerken. Wellicht is een geboekte reis geannuleerd, of heb je een avontuur in het buitenland halsoverkop afgebroken. Voorlopig staat het verkennen van de wereld wegens maatregelen tegen het coronavirus even op een lager pitje. Maar niet getreurd, met deze vijf tips helpen wij jou het reisgevoel alsnog in huis te halen. 
1. Haal vervlogen reisavonturen nog eens voor de geest
Hoe je dat doet? Heel simpel. Je kan je reisherinneringen figuurlijk ophalen door nog eens contact te zoeken met oude reisgenoten en -vrienden, zij het per internet of telefoon. Maar je kan dit advies ook wat letterlijker nemen door je oude beeldmateriaal er nog eens bij te pakken. Je hebt nu immers zeeën van tijd en geen excuus meer om het op de schop nemen van je (digitale) foto- en videocollectie verder uit te stellen. Ontwikkel die oude wegwerpcamera, maak eindelijk dat fotoalbum voor je oma of creëer een mooie aftermovie voor je vrienden. Nostalgie gegarandeerd. Afstoffen dus maar die harde schijf. Je fotografiekunsten alvast verder ontwikkelen? Mooie reisfoto’s maken is makkelijker dan je denkt.
Reisgevoel3

© Rawpixel.com / Shutterstock.com

2. Tover je huis om tot wereldrestaurant
Mits je belooft niet als een dolle te gaan hamsteren, is dit natuurlijk de perfecte gelegenheid om eens te experimenteren met typische recepten uit jouw favoriete bestemmingen. Geef die innerlijke keukenprins(es) eindelijk vrij spel en zie af van je standaard maaltijdpatroon. Doe hier eventueel alvast wat inspiratie op. Tover naast je keuken ook je huiskamer om tot een exotisch restaurant, daar heb je immers net al je prachtige reisfoto’s opgehangen. Deze wereldse scène vraagt natuurlijk wel om een toepasselijke soundtrack. En daarmee komen we gelijk aan bij de volgende tip.
Reisgevoel4

© Africa Studio / Shutterstock.com

3. Componeer die muziekbibliotheek om jaloers op te zijn
Je kent het vast wel. De eerste dag van je roadtrip is aangebroken. Jij roept nog heel leuk shotgun, maar eenmaal geïnstalleerd word je eraan herinnerd dat degene in de passagiersstoel een uitermate belangrijke taak heeft. Niets ontspannen uit het raam staren, de DJ-plicht roept. En elke reis vraagt natuurlijk om een toepasselijke soundtrack. Maar niet iedereen heeft zijn muziek strak per genre gecategoriseerd. Sterker nog, misschien ben jij er zo één die elke nieuwe ontdekking in de eerste de beste afspeellijst pleurt. Maar vandaag de dag keert het tij. Je hebt nu immers alle tijd van de wereld om ook je muziek streamingsdiensten eindelijk eens naar wens in te richten. Alvast wegdromen? Onze presentatoren delen hun favoriete reismuziek:
4. Laat maar groeien die talenknobbel
En als je dan toch je muziek op cultuur of land aan het sorteren bent, is het extra leuk om de daadwerkelijke tekst mee te kunnen zingen. Uiteraard werken jouw zelfbedachte Spaanse woorden aanstekelijk genoeg, maar als je dan toch bezig bent: leer jezelf alvast een basiswoordje vreemde talen aan. De perfécte manier om verveling om te zetten in nuttig tijdsbestek. Gelukkig bestaan hier inmiddels flink wat apps voor, maar je kan uiteraard ook die oude examenbundels er nog eens bij pakken.
Reisgevoel2

© fizkes / Shutterstock.com

5. Filosofeer over je toekomstige reizen
Hopelijk komen we het coronavirus in Nederland én wereldwijd spoedig weer te boven. Reizen lijkt op dit moment dan ook iets voor de toekomst en daadwerkelijk boeken is absoluut af te raden. Maar wat weerhoudt jou er eigenlijk van deze tijd te gebruiken om je toekomstige avonturen alvast uit te denken? Trek die reisbundels dus uit de kast en struin het internet af. Zo voorbereid ben jij straks nog nooit op reis geweest.
Reisgevoel1

© sebra / Shutterstock.com

En weet je het écht even niet meer? Dan kan je nog altijd backpacken vanaf de bank: wij tippen deze reisfilms
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.