Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Quarantaineplicht in Engeland vervalt voor Nederlanders

06-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
White Cliffs Engeland

© Patryk Kosmider / Shutterstock.com

De Britse overheid heeft aangekondigd dat reizigers uit tientallen landen, waaronder Nederland, na aankomst in Engeland niet meer in verplichte zelfquarantaine hoeven per 10 juli. Dit heeft betrekking op reizen per vliegtuig, trein, bus of veerboot. 
De Britse overheid heeft een lijst vrijgegeven met de landen waarvoor de versoepelde regeling zal gelden. Reizigers uit landen die niet op deze lijst staan zijn nog wel verplicht tot twee weken zelfquarantaine na aankomst in Engeland. Hetzelfde is van toepassing op reizigers die twee weken voor hun reis naar Engeland een land hebben bezocht dat niet op de lijst staat. 
De versoepeling zal vooralsnog enkel gelden voor Engeland. Volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken komen Schotland, Wales en Noord-Ierland zelf met nieuwe informatie voor reizigers. 
Coronamaatregelen
Houd je bij een reis naar Engeland altijd aan de coronamaatregelen die in dit land gelden. Het is hierbij van belang dat je zowel de Nederlandse als de Britse voorschriften in acht neemt. Lees je daarom voldoende in en pas je reisgedrag hierop aan. Uiteraard dien je bij elke reis, ongeacht je bestemming, ook rekening te houden met een aantal overige zaken. 
Reizen ten tijde van het coronavirus? Dit is wat je vooraf hoort te weten.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.