Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit mysterieuze, kronkelige bos inspireert J.K. Rowling

22-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
Puzzlewood
Als je langs de duistere bomen van het Engelse Puzzlewood dwaalt, lijkt het even alsof je in een spannende filmscène bent beland. En je bent niet de enige die dit ooit heeft gedacht. Talloze films en series zijn in dit bos opgenomen of op dit bos geïnspireerd.
Het bos is onderdeel van Forest of Dean, een Engels natuurgebied dat al eeuwen bestaat. Zo ook de bomen die Puzzlewood bekleden. Verder staat het bos bekend om zijn merkwaardige rotsformaties, geheime grotten en kronkelende boomwortels vol mos. 
Puzzle wood 6
Puzzlewood 5
Het meest unieke aan Puzzlewood zijn de scowles.  Dit zijn prehistorische, ondergrondse grottenstelsels, die onder andere door eeuwenlange erosie bovengronds tevoorschijn zijn gekomen. Dat het bos eeuwenoud is blijkt ook uit een vondst in de scowles: een aardewerk pot vol Romeinse munten.
Puzzlewood 2
In het bos vind je eiken, beuken, essen en lindebomen. Maar de belangrijkste boom van het bos is misschien wel de taxusboom. Die boom staat bekend om zijn grote, kronkelende en uitermate sterke wortels. Van de gevallen taxustakken zijn daarom bruggen en hekken gemaakt. 
Puzzlewood 3
Puzzlewood rocks
Puzzlewood was eerst een ondoordringbaar bos. Tot een lokale boer in begin 1800 een meanderend pad van bijna twee kilometer creëerde, zodat zijn kinderen er konden spelen. Vanaf 1900 werd het pad opengesteld voor publiek. 
Puzzlewood forest of dean
Heb jij even geluk; het betoverende bos is makkelijk te bezoeken. Het behoort namelijk toe tot onze overzeese buren. Het bos ligt in het Engelse Gloucestershire, nabij Coleford. 
Puzzlewood bluebells 2
shutterstock_1327504043
The Force was ook with Puzzlewood. Eén van de bekendste films die hier geschoten is, is namelijk Star Wars: The Force Awakens. Maar dat is niet de enige bekende naam uit het rijtje. Naar verluidt is schrijver J.R.R. Tolkien in dit bos geïnspireerd geraakt voor het landschap van Midden-Aarde in The Lord of the Rings trilogie. Ook schrijver J.K. Rowling schijnt hier regelmatig te hebben gewandeld. Haar school stond namelijk vlakbij Forest of Dean en daar zijn dan ook regelmatig opnames voor Harry Potter geweest. Puzzlewood is naar het schijnt de inspiratie geweest voor Het Verboden Bos.
Puzzlewood
Voor de meest mysterieuze ervaring kan je Puzzlewood het beste in het najaar of de winter bezoeken. Maar een magische ervaring ervaar je ook als je aan het einde van het voorjaar komt. Dan staan de paarse boshyacinten in volle bloei. 
Puzzlewood bluebells
Ben je een beetje bang geworden om Voldemort in dit bos tegen het lijf te lopen? Maak je geen zorgen, er zijn tot nu toe geen wilde Voldemorts gesignaleerd. Bovendien kan je er voor kiezen om de donkere, afgelegen paden te trotseren. Maar je kan je 't er ook makkelijk vanaf maken en een stukje verderop in de speeltuin of met boerderijdieren gaan spelen. Want die zijn er ook. Dan vinden we je natuurlijk wel een watje. ;)
Om de hoek van Puzzlewood vind je nog meer fantastische filmlocaties. Bekijk maar eens waar Sex Education is opgenomen, inclusief Otis' iconische, rode villa. 

Meer over:

engeland, bos, natuur, bomen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.