Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Een paradijs op aarde: Maupiti

27-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
507 keer bekeken
  •  
xlthumb maupiti
Turquoise lagunes, kraakhelder water en rijen palmbomen... Dames en heren: maak kennis met Maupiti, het discretere zusje van het luxueuze Bora Bora!
Maupiti is het ultieme picture perfect paradijs, gelegen in de Grote Oceaan. Het eiland behoort tot Frans-Polynesië, de schitterende paradijselijke eilandengroep waarvan vooral Tahiti  populair is. Het paradepaardje van Tahiti kennen we allemaal wel: Bora Bora. Dit eiland wordt vaak beschouwd als een toeristisch ontspanningsoord voor luxepaardjes. Maar mocht je je meer willen terugtrekken? Dan is Maupiti de plek waar je wil zijn.Wat er op Mauriti te beleven valt? Genoeg! Zo kun je een heerlijke duik nemen in het kristalheldere water van Tereia Beach, met een uitzicht op een polonaise van palmbomen, beboste bergen en andere tropische eilandjes. Schrik alleen niet wanneer er een manta onder je door zwemt. Maar gelukkig is het water zó helder, dat je ze ver van tevoren spot. Hou er wel rekening mee dat je op Tereia Beach weinig faciliteiten zult vinden. Maar zie dat als een goed teken, want: rust!

Ook kun je Maupiti niet verlaten zonder Mount Teurafaatiu te hebben getrotseerd. De klim naar de top van deze berg kost je wat energie, maar dan heb je ook wat. Het panorama-uitzicht op 380 meter hoogte serveert je namelijk een waanzinnig zicht op grote zus Bora Bora. Goed om te weten: bij het grootste deel van de klim wandel je in de schaduw!
maupiti motu
berg maupiti
Daarnaast is het een must om een motu te bezoeken, een (meestal onbewoond) idyllisch mini-eiland. En die vind je bij Frans-Polynesië natuurlijk in overvloed! Veel van de guesthouses op Maupiti organiseren picknick -tripjes naar een motu.Hoe je op Maupiti komt? Het eiland heeft een eigen vliegveld, waar je bij aankomst wordt opgehaald. Mits je accommodatie hebt geregeld! Het hele eiland is verder te voet te bewandelen. Binnen een paar uur heb je alle hoeken en gaten van 't eiland ontdekt.Luxueuze resorts en hotels ga je op Maupiti niet veel tegenkomen. Wél vind je hier genoeg guesthouses en homestays waar je kunt verblijven. Niet alleen hou je hierdoor een dikkere portemonnee over. Óók zal je bij een homestay/guesthouse meer van de lokale cultuur proeven.
xlthumb motu
maupiti airport
Nog meer tropische eilanden op je beeldscherm? Klik jezelf dan naar Palawan! (Pas op: klikken = wegdromen...)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.