3 op Reis

Culinaire tips: 3x zo picknicken ze in andere landen

18-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
xlthumb picknicken
YES! De zomerse temperaturen breken ons land in. En dat betekent maar één ding: een massale volksverhuizing naar het park, waar je jezelf (en elkaar) kunt volstoppen tijdens een partijtje picknicken. En daarom speciaal voor jou: drie picknick alternatieven!

Brazilië
In Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen staat  chimarrão  standaard op de picknicklijst. Chimarrão is een infusiethee, gemaakt van de Zuid-Amerikaanse matéplant. Deze thee heeft een rokerige, scherpe en bittere smaak en wordt bereid in een cuia (een speciale kop). De thee wordt gedronken in een cirkel, waarbij men het kopje telkens doorschuift. De kop wordt doorgegeven totdat de thee zijn smaak verliest. Het is hierbij belangrijk dat je niet voor je beurt drinkt. Oh ennn je mag het rietje (je hoort ’t te drinken met een dik ijzeren rietje) niet afvegen voordat je drinkt. Dat wordt namelijk als een onbeleefde handeling beschouwd.
Chimarrão kun je gewoon in Nederland krijgen! En is zeker het proberen waard. 

Japan
Het picknickseizoen begint in Japan wanneer de bomen felroze kleuren. Oftewel, vanaf Hanami: het Bloemenkijkfeest. Tijdens deze feestdag komen Japanners in het park bij elkaar om - verrassing – naar de kersenbloesembomen te kijken. En daar hoort natuurlijk eten bij. In Japan zijn dat vaak bento-boxen, die je in de Japanse supermarkten kunt krijgen. De bento-box is een Japanse variant van onze broodtrommel, met voedsel dat op kamertemperatuur wordt gegeten. En dat is wel zo handig als je naar het park gaat! Waarin de bento-box verschilt van de broodtrommel die wij kennen? De Japanse variant is verdeeld in verschillende vakken en lagen. Vaak bestaat de box uit drie delen: 1) pasta/brood/rijst, 2) ei/vis/vlees en 3) groente/fruit. Maar hé, als jij deze wil vullen met broodjes hagelslag, vooral doen!
xlthumb bento box
Turkije
In Turkije picknickt men vaak met de gehele familie samen. Vaak gaan er dan ladingen stoelen, kussens en zelfs lampen mee. Alles om ’t zo comfortabel mogelijk te maken! Wat betreft eten, is kuru köfte hier populair. Kuru köfte zijn droge vleesballetjes, die je makkelijk kunt meenemen naar het park. Ook gaan er vaak gekarameliseerde noten en fruit mee. Maar wat écht niet mag ontbreken, is de nationale drank  raki.  Dus ruil die kratten bier en flessen wijn vooral een keer in voor deze anijsdrank!

Pssst: alvast inspiratie opdoen voor jouw zomerse BBQ sessies? Dan moet je hierrr zijn!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.