Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Oranje reisadviezen: de laatste wijzigingen

17 sep 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Oranje reisadviezen

© Anna Om / Shutterstock.com

Het plannen van een reis gaat in deze tijden niet van een leien dakje. Niet alleen dien je rekening te houden met (inter)nationale coronamaatregelen, ook kan het reisadvies voor jouw bestemming plotseling veranderen. Wij houden je op de hoogte van recentelijke wijzigingen. 
Onlangs heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor bepaalde regio's of volledige landen in Europa aangepast van geel naar oranje. Voor elke bestemming met code oranje geldt: reis alleen naar dit gebied indien dit noodzakelijk is. De redenen voor de aanscherpingen lopen uiteen. Bijvoorbeeld omdat het aantal coronabesmettingen in deze bestemmingen weer toeneemt, of omdat Nederlanders hier na aankomst in verplichte quarantaine moeten. Zo geldt sinds kort (weer) een oranje reisadvies voor Malta, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en bepaalde regio's in DuitslandBelgië, Frankrijk en Spanje. Welke gebieden dit precies zijn zie je hieronder: 
.

Duitsland
Wanneer je Duitsland passeert op doorreis naar een ander land geldt er geen verplichte test en geen zelfquarantaine. Mits je als reiziger niet in het land blijft overnachten.
België
Per woensdag 16 september scherpt niet alleen Duitsland, maar ook België het advies voor Noord- en Zuid-Holland aan. België voegt daar nog de provincie Gelderland aan toe. Voor deze provincies geldt code rood.
Frankrijk
Spanje
Vanzelfsprekend wekt het plannen van een reis ten tijde van het coronavirus flink wat vragen op. Wat moet je bijvoorbeeld doen als het kleuradvies van je bestemming tijdens je verblijf plotseling verandert? En hoe zit het met verzekeringen?
Het antwoord op deze en andere belangrijke vragen vind je hier

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.