Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Oranje reisadviezen: de laatste wijzigingen

27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
Oranje reisadviezen

© Anna Om / Shutterstock.com

Het plannen van een reis gaat in deze tijden niet van een leien dakje. Niet alleen dien je rekening te houden met (inter)nationale coronamaatregelen, ook kan het reisadvies voor jouw bestemming plotseling veranderen. Wij houden je op de hoogte van recentelijke wijzigingen. 
Onlangs heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor bepaalde regio's of volledige landen in Europa aangepast van geel naar oranje. Voor elke bestemming met code oranje geldt: reis alleen naar dit gebied indien dit noodzakelijk is. De redenen voor de aanscherpingen lopen uiteen. Bijvoorbeeld omdat het aantal coronabesmettingen in deze bestemmingen weer toeneemt, of omdat Nederlanders hier na aankomst in verplichte quarantaine moeten. Zo geldt sinds kort (weer) een oranje reisadvies voor BelgiëDenemarken, FrankrijkHongarijeItalië,  Liechtenstein, LuxemburgMalta,  Noorwegen, Oostenrijk, Polen, SloveniëSlowakijeSpanjeTsjechië, Het Verenigd KoninkrijkZwitserland en bepaalde regio's in Portugal. Welke gebieden dit precies zijn zie je hieronder.
.
Portugal
Vanzelfsprekend wekt het plannen van een reis ten tijde van het coronavirus flink wat vragen op. Wat moet je bijvoorbeeld doen als het kleuradvies van je bestemming tijdens je verblijf plotseling verandert? En hoe zit het met verzekeringen?
Het antwoord op deze en andere belangrijke vragen vind je hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.