Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Koreaanse toevoeging aan je instant noodles veroorzaakte een Twitter-rel

16-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
859 keer bekeken
  •  
shutterstock_625768544
Vergeet dumplings, red bean cakes en kimchi. Dit onverwachtse Koreaanse gerecht bestaat uit twee simpele ingrediënten, die je in onze supermarkt kan vinden en bij elkaar ongeveer een euro kosten.

Het eerste ingrediënt voor je nieuwe favoriete maaltijd is – tromgeroffel – ramen oftewel instant noodles. Een kant-en-klaar-pakje volstaat. Dat klinkt nou nog niet erg sexy of vernieuwend en is inmiddels ook in Nederland ingeburgerd als lekker tussendoortje. Maar nu komt de twist. De spreekwoordelijke kers op je noedelsoepje is: kaas. Foto: Roman Babakin 

Amerikaans-Koreaans
En nee, dan niet Goudse kaas of een paar korrels Parmezaan als topping, maar die kunstmatige Amerikaanse smeltcheddar die misschien niet eens de titel van ‘kaas’ verdiend. (Maar die we stiekem wel heel lekker vinden op een tosti, wij zijn ook niet heilig.) Het bewijs:        
Seoul streetfood

© Foto: Roman Babakin 

Twitter-rel
Dat dit niet erg Koreaans klinkt, dachten veel Amerikanen ook toen ze vorig jaar het recept voor ‘de perfecte noedels’ van The New York Times langs zagen komen. Twitteraars vielen massaal over het Amerikaanse kaas-gedeelte heen en doken in hun scherpe pen om de krant te bombarderen met grapjes, kritiek en kritische grappen. Wat zij alleen niet doorhadden was dat het recept afkomstig was van de bekende Koreaanse chef Roy Choi en dat de noedels  wel degelijk zo worden gegeten in Zuid-Korea. De kaas zou de soep namelijk lekker romig maken.

Haal Kazië in huis
Enfin. Voor veel Nederlanders (en Amerikanen) klinkt Roy Choi’s ramen misschien nog steeds als een gerecht dat een arme student niet eens aan zou raken, maar voor veel Koreanen is dit dus de ideale snack . Wij moeten eerlijk bekennen: hoe langer we naar die smeltende kaas kijken in de hete bouillon, hoe meer we die denkwijze kunnen volgen. En als heel Zuid-Korea dit doet, wie ben jij dan om achter te blijven? Eet smakelijk!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.