Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nog meer wandelvulkanen!

16-11-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
472 keer bekeken
  •  
vulkaan1
Verspreid over de hele wereld heb je vulkanen die je kan beklimmen. Hier een kleine greep uit deze hike-vulkanen. 
Mount  Sabyinyo , Oeganda  De Sabyinyo vulkaan is niet meer actief en is onderdeel van de Virunga bergketen. Dit is niet bepaald een makkelijke vulkaan om te beklimmen. Wat de klim de moeite waard maakt, is de natuur en de top. Zo start de wandeling in een klein nationaal park waar je onder andere gorilla’s tegen kan komen. Daarnaast valt de top van deze vulkaan tussen Oeganda, Rwanda en Congo in. Dus als je de top hebt bereikt word je niet alleen beloond met een prachtig uitzicht, maar sta je ook nog eens in drie landen. Dat is nog eens een Drielandenpunt!
Vulkaan2
Stromboli  Vulkaan Italië  
Op de foto zie je slechts het topje van deze vulkaan die grotendeels onderwater ligt. Onderweg zul je rookpluimen zien én ruiken. Dat Stromboli nog leeft, ervaar je op die manier volop tijdens het wandelen. Op de piek wachten drie katers en een uitzicht over de Middellandse Zee je op.
vulkaan3
Mount St. Helens, Verenigde Staten
 
11

De wandelpaden rondom Mount St. Helens bieden voor ieder wat wils: van simpele routes tot hardcore paden voor ervaren wandelaars. Als je de top bereikt, kijk je uit op een enorme krater en een gletsjer. De grote krater is in 1980 ontstaan. Toen barstte Mount St. Helens uit. Zoals je op de foto’s kan zien, veranderde het de vulkaan permanent: de top van deze ‘Mount’ is toen verdwenen.  
1
De Eifel en de  Laacher  See, Duitsland  

Dichtbij huis kan je ook mooi wandelen. Namelijk in de Duitse Eifel, een oud vulkanisch gebied. Spannend is dat er een supervulkaan onder de  Laacher  See ligt die wel eens tot uitbarsting zou kunnen komen. Daarbij zou een groot deel van Europa onder de as terechtkomen. In 2012 gingen er behoorlijk wat berichten rond dat dat binnenkort ging gebeuren. Er waren bijvoorbeeld luchtbellen in het meer gespot. Daarnaast zou de vulkaan elke 12.000 jaar ontploffen, maar dat is nu al 12.900 jaar niet meer gebeurd! Maar wees niet bang. De bellen zijn er al honderden, duizenden jaren en ook het tijdsargument houdt niet helemaal steek. Ga dus vooral wandelen in dit mooie gebied.  

Rinjani vulkaan, Indonesië

Hierboven zie je de Rinjani vulkaan op Lombok. Door de aardbeving van afgelopen zomer zijn de wandelpaden op deze vulkaan waarschijnlijk tot 2020 gesloten. Wees dus gewaarschuwd! Check altijd van tevoren of een wandeling op een vulkaan nog wel mogelijk is. Door schuivende aardplaten kan er namelijk zomaar iets veranderen en is het misschien niet meer veilig om een gebied te betreden. Met name op plekken waar veel actieve vulkanen zijn, kunnen omstandigheden snel veranderen. Bereid je dus altijd goed voor.
111
rinjani
Meer wandelvulkanen? Bekijk ook: Deze 7 vulkanen wil je beklimmen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.