3 op Reis

Lombok

Lombok is het kleinste van de drie door 3 op Reis bezochte Indonesische eilanden. Hier kun je nog echt verdwalen op een minder toeristische plek, al is dit de laatste jaren wel iets meer veranderd. Het eiland bestaat uit wilde en ruige bossen op bergranden die vaak doorlopen tot aan de kust. 
Vanaf Lombok kun je snel naar de paradijselijke Gili eilandjes Air, Meno en Trawangan. Huur hier je duikgear en geniet van de geweldige onderwaterwereld rondom deze eilanden. Ook bovenwater is genoeg te beleven en dat ontdekken op een jacht of zeilboot is een absolute aanrader.
Ook op Bali valt genoeg te beleven. Zoals te paard de zonsopgang bekijken vanaf het strand. Of relax in een van de resorts en geniet van een massage en het geweldige eten op deze eilanden.
Eten
Om een lekker hapje te eten hoef je nooit lang te zoeken op Lombok. Wees je er wel van bewust dat het lokale eten vrij scherp kan zijn. Lombok betekent niet voor niks chilipeper! In de minder grote steden heb je meer kans om authentieke restaurants te vinden. Klop aan waar je het bordje ‘warung’ ziet en je zit direct tussen de heerlijkste gerechten en vrijwel geen toeristen.
Ben je toe aan een Westers maal? De grote vakantieressorts bieden vaak een gevarieerd menu aan waar voor ieder wat wils bij zit! Vooral de italiaanse keuken zie je verassend vaak terug. Wil je dansen in een club of drinken tot de zon op komt? Ga dan naar Senggigi, het meest toeristische gedeelte van Lombok. De fijnste cocktails vind je in The Beach Club.
Alcohol is niet goedkoop en op sommige plaatsen is het zelfs verboden zoals in Praya. Je kan natuurlijk ook een jonge kokosnoot op de kop tikken bij een local, handdoekje meenemen en op het strand genieten van de zonsondergang. Mis je een beetje het feest element? Scoor dan ergens een fles Tuak, het plaatselijke drankje gemaakt van palmbladeren.
Vervoer
Op de kleine Gili eilanden is geen verkeer te bekennen. Alles gaat te paard en wagen. Op het vaste land van Lombok is wel enig openbaar vervoer. Verplaats je in stijl en bestel een Ojek: een motortaxi! Let op: je besteld een Ojek niet per bestemming maar voor een dag. De bestuurder brengt je waar je heen wilt, wacht tot je klaar bent en brengt je dan weer terug of naar een volgende plaats. Ga je een hele dag de toerist uithangen, neem dan wat eten en drinken voor de chauffeur mee!
De prijzen voor een retourticket variëren nogal. Reken op ergens tussen de € 900,- en de € 1500,- kwijt te zijn. 
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rupiah
Taal: Indonesisch
lombok.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.