Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Naar Sint-Petersburg zonder visum? Het kan!

01-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
702 keer bekeken
  •  
header st. petersburg
Sinds een jaar of vijf kun je namelijk zónder een visum vertrekken naar het prachtige Sint-Petersburg. Scheelt toch weer zo’n 85 euro. Het enige waarover jij je druk hoeft te maken, is dat je het land binnenkomt en verlaat via een veerboot. En dat je ‘m binnen 72 uur weer piept. Makkelijk genoeg, toch?
Zonsondergang vanaf de boot
Op de veerboten die naar Sint-Petersburg varen, kan je je ook zeker vermaken. Eet lekker in het restaurant en zing vervolgens de longen uit je lijf in de karaokebar met een taxfree drankje. Daarna hop je zo het dek op om (vooral in het voorjaar) prachtige zonsondergangen te zien. Romantischer kan ’t haast niet. Goed om te weten: aan boord kun je met euro’s betalen (in Zweden en Rusland uiteraard niet). 
uitzicht ferry
Sint-Petersburg
Eenmaal in  Sint-Petersburg  heb je 72 uur de tijd om je te vermaken. En dat zal geen probleem zijn Zo kan je naar de indrukwekkende hermitage: een van de grootste musea ter wereld. Daar alleen al kan je twee dagen rondbrengen. Neem ook zeker eens een typisch Russisch, stevig ontbijt om daarna de stad per fiets te verkennen. Hou je meer van paleizen en tuinen? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het prachtige St. Peterhof. Nog energie over? Duik dan in de spannende nachtclubs van Sint-Petersburg om die beroemde wodka eens te proeven. Voor Nederlandse begrippen is alles relatief goedkoop. In drie uur tijd langs alle highlights van de stad in een glimmende limousine kost je minder dan 15 euro. 
Petershof
En (reis) door!
Via een veerboottrip kan je je reis gemakkelijk uitbreiden, omdat de veerboot ook stopt in Helsinki in  Finland , Stockholm in  Zweden  en Tallinn in  Estland . De perfecte manier om in een korte tijd vier landen te bezoeken! Ook kun je  met de trein van Stockholm naar Malmö  en vanaf daar je route verder uitstippelen. Zo pak je mooi een aantal Noord-Europese steden mee, die elk weer wat anders te bieden hebben. Wandel door de middeleeuwse binnenstad van Tallinn, bezoek de uitgestrekte haven van Helsinki en geniet van een hapje in de Hötorgshallen in Stockholm. En dan kun je genieten van een uitzicht als dit...
Stockholm
Er zitten wel enkele randvoorwaarden aan dit visumloze bezoekje aan Sint-Petersburg. Je moet:
1. In het bezit zijn van een geldig paspoort
2. Via een veerboot het land binnenkomen en verlaten
3. Meedoen aan één georganiseerde tour
4. Accommodatie boeken via de boekingsservice van de veerboot
5. Binnen 72 uur het land verlaten
Gelukkig zijn er genoeg organisaties die hier perfect op aansluiten. Meer informatie over veerboottrips die aan deze randvoorwaarden voldoen vind je  hier .
Meer bezoeken in deze regio? Kijk dan eens naar deze route door Finland.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.