Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Chris stelde zijn favoriete reis-afspeellijst voor je samen

01-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
P1015021
Soms vervoeren nummers je naar een andere plek op deze planeet. Onze Maurice kan dat niet ontkennen en deelde dan ook zijn favoriete reismuziek. Maar ook Chris droomt flink wat kilometers weg met de juiste muziek.
Wat doet muziek tijdens een reis met je?
“Muziek voedt mijn geest en gedachten, waar dan ook. Op reis word ik op vele manieren geprikkeld en daar krijg ik verschillende gevoelens en gedachten bij, als gevolg. Muziek kleurt die gedachten en gevoelens. Ook kunnen nummers plekken ankeren. En dat is fijn, want zo onthoud je vele toffe plaatsen die je hebt bereisd en de indrukken die je daarbij kreeg."
Chris afspeellijst muziek
Welke genres domineren jouw luistergeschiedenis tijdens een trip?
“In het vliegtuig luister ik vaak rustige, mellow muziek. Denk aan singer-songwriter of americana (moderne country, folk & blues). Maar als ik on the road ben of richting huis ga, dan luister ik vooral opzwepende rock.”
Welk nummers wakkeren jouw reislust het sterkst aan?
Joker and the Thief van Wolfmother is echt tof als je op pad gaat, net als de Red Hot Chili Peppers. Het album Stadium Arcadium van de RHCP heb ik op reis het meest geluisterd. Dit is voor mij het beste reisalbum ooit. Waarom? Het is natuurlijke drugs. Denk Australië met een camper of de  USA met een oude Dodge, Ford of Chevy Van... Hell yeah.”
Welke nummers wekken de sterkste reisherinneringen bij je op?
"Dat is het album Ágætis Byrjun  van Sigur Rós, een IJslandse post-rock band. Dat luister ik altijd op weg naar huis."
Alsjeblieft. Trakteer jezelf op de Reislijst van Chris.
Meer reismuziek? Beluister ook onze Wegdroomlijst!

Meer over:

chris, muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.