Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Een stedentrip naar de hoofdstad van Moldavië is allesbehalve standaard

30-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5027 keer bekeken
  •  
park in chisinau

© Foto: romeovip_md / Shutterstock.com

Straten vol geschiedenis, glimlachende gezichten en statige gebouwen. De hoofdstad van Moldavië, Chisinau, heeft veel weg van andere Oost-Europese steden. Het grote verschil? Jaarlijks een stuk minder bezoekers. En dat is leuk, want daardoor ontdek je de ware aard van de stad. 
Chisinau is vrij onontdekt maar heeft een bijzonder karakter. Met bruisende en opkomende steden als Boedapest, Sofia en Boekarest om tegenop te boksen, wordt Chisinau vaak over het hoofd gezien. Dit vinden wij echter helemaal niet erg, want daardoor zie je meer Moldaven dan bezoekers. Iets wat zeker niet in alle Europese steden het geval is. Hierdoor word je warm ontvangen en is het leven hier heel betaalbaar. 
Chisinau skyline

© Foto: SlayStorm / Shutterstock.com

Sporen van geschiedenis
Moldavië is lange tijd in handen geweest van de communistische Sovjet-Unie. Dit zie je terug aan de grote flats in de buitenwijken, statige overheidsgebouwen en hoge standbeelden. Het soms wat stugge straatbeeld wordt onderbroken door de vriendelijke bewoners. Ze zullen er alles aan doen om jou welkom te laten voelen. Het kan zomaar gebeuren dat je bij iemand thuis wordt uitgenodigd. 
Chisinau plein

© Foto: FrimuFilms / Shutterstock.com

Goede wijnregio
Eten en drinken wordt een belangrijk deel van je tijd in Chisinau. Deze kleine hoofdstad wordt namelijk omgeven door een paar van ‘s werelds beste wijngaarden. Mocht je de tijd hebben, probeer dan zeker een wijngaard te bezoeken. Spreek van tevoren wel even af wie de bob is, want het is moeilijk nee te zeggen tegen zulke goede wijn… Je kan hier ook heerlijk lunchen. Natuurlijk kan je in de stad ook wijn uit de streek krijgen. Met als grote voordeel: niemand hoeft terug te rijden.
Wijngaard Moldavië

© Foto: AlexelA / Shutterstock.com

Leer de stad goed kennen
Toegegeven: Chisinau is geen paradijs voor reizigers die hun dagen willen vullen met musea, kathedralen en andere activiteiten. Maar voor de bezoeker die graag een goede indruk wil krijgen van de stad, is het een feest. Struin door de straten, bewonder de ruime pleinen en maak een praatje met bewoners. Er is niet heel veel te doen, maar je kan een goed beeld krijgen van het leven in Chisinau. 
Standbeeld Chisinau

© Foto: ungureanuvadim / Shutterstock.com

Toffe bezienswaardigheden
Wil je toch wat cultureels doen? Ga dan naar het Army Museum, een van de hoogtepunten van de stad. In dit museum leer je alles over de Sovjettijd en de onderdrukking die daarmee gepaard ging. In de ruim opgezette tuin van het museum kan je tanks en gevechtsvliegtuigen zien. Ook de prachtige Nativity of Christ Metropolitan Cathedral is een bezoek waard. Deze kathedraal ligt in een groot park waar veel Moldaven komen om te ontspannen. De kathedraal is van buiten al indrukwekkend genoeg, maar de details aan de binnenkant overtreffen al je verwachtingen.
Chisinau cityscape

© Foto: tcacidima / Shutterstock.com

En verder?
Het onontdekte Chisinau is een verfrissende bestemming voor de reiziger die graag van de gebaande paden gaat. Combineer het bijvoorbeeld met een treinreis door Oost-Europa of reis door naar Oekraïne . Waar je ook naartoe gaat, in deze hoek van de wereld ligt het avontuur voor het oprapen. 
park in chisinau

© Foto: romeovip_md / Shutterstock.com

Bekijk ook deze originele, Oost-Europese stedentrip in Roemenië eens
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.