Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit is misschien wel de ruigste wandeltocht ooit

20-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
aangepast cover nieuw
Jezelf dagenlang over ’t ijs meeslepen in de vrieskou. Je moet wel gek zijn om zo’n levensgevaarlijke trekking te maken, of niet? Ondanks het gevaar, reizen ervaren hikers jaarlijks af naar het Indiase Himalaya-gebergte om deze trektocht te maken. Maar zéker niet zonder risico’s. 
shutterstock_715794370
shutterstock_797260813
Deze negendaagse trektocht door ’t Himalaya-gebergte heet de Chadar Trek. De deelnemers van de Chadar Trek beginnen in het stadje Leh en wandelen over de Zanskar rivier. Je leest het goed: óver de rivier. Tijdens de winter is dit water namelijk bijna helemaal bevroren. 
shutterstock_176631278
Another_frozen_water_fall_and_trekkers_on_chadar_trek
De rivier wordt niet alleen door wandelfanatiekelingen gebruikt. In de winter is de rivier eveneens een belangrijke route voor de lokale bevolking. Door dikke pakken sneeuw is hun normale wandelpad namelijk onbereikbaar. Inwoners van kleine dorpjes kunnen nu dus ook óver de rivier naar de rest van de Himalaya lopen.  
niet bevroren
Een van de highlights tijdens de tocht is de Nerek waterval. Deze is namelijk ook compleet bevroren. En dat levert buitenaardse beelden op. 
shutterstock_797234245
shutterstock_797276230
shutterstock_1120759013
De beste tijd om de overtocht te maken is rond januari en februari. Dan heeft het water namelijk genoeg tijd gehad om te bevriezen. En naast het feit dat je een goede conditie moet hebben, is de lange wandeling niet compleet zonder gevaar. Lawines liggen op de loer, je kunt onderkoeld raken en het ijs kan zomaar onder je voeten breken. Dus, welke waaghals durft dit ijskoude avontuur aan? 
shutterstock_1134284546
Kan het niet extreem genoeg voor jou? Bekijk ook deze hike in Nieuw-Zeeland die vijf maanden duurt

Meer over:

india, himalaya, hike
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.